current views are: 4

9 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση16:15

Αυστηρό μήνυμα Eurogroup στην Ελλάδα: Τελειώνετε, ώρα να υπάρξει πρόοδος

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup πριν από λίγο. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπάρξει κοινή δήλωση μετά τη συνεδρίαση. 

Δημοσίευση 16:15’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup πριν από λίγο. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπάρξει κοινή δήλωση μετά τη συνεδρίαση. 

Χωρίς κοινή δήλωση ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup με τους Ευρωπαίους να στέλνουν αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα, καλώντας για «άμεση πρόοδο».

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ολοκλήρωσαν τις συζητήσεις τους με την Ελλάδα και τόνισαν ότι πρέπει να υπάρξει τώρα πρόοδος, ανέφερε ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν.

«Τελειώνετε» είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος σχετικά με τις συζητήσεις για την Ελλάδα. «Οι υπουργοί είπαν “πρέπει να κινηθούμε μπροστά τώρα”» συμπλήρωσε, με έλληνα αξιωματούχο να επιβεβαιώνει τα παραπάνω, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το Reuters σημειώνει ακόμα, επικαλούμενο επίσης ευρωπαίο αξιωματούχο, ότι οι τεχνικές συζητήσεις με κλιμάκια της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αναμένεται να αρχίσουν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνεδρίαση, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε επίθεση, για το γεγονός ότι ελληνική κυβέρνηση κατάθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Ο γερμανός υπουργός έκανε λόγο για μονομερή ενέργεια, ισχυρισμό που απέρριψε ο Γιάνης Βαρουφάκης λέγοντας ότι ήταν ήταν υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης και έπρεπε κάτι να γίνει για την ανθρωπιστική κρίση. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών πήγε στη συνεδρίαση με τρεις νέες μεταρρυθμίσεις, εκτός από τις επτά που είναι ήδη γνωστές, οι οποίες θα κατατεθούν στα τεχνικά κλιμάκια.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σύγχυση προκάλεσε η δήλωση βόμβα του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν ο οποίος ανέφερε ότι ο Γιάννης Δραγασάκης αναλαμβάνει τη διαπραγμάτευση στο Eurogroup αντί του κ. Βαρουφάκη, πληροφορία που διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και το Μέγαρο Μαξίμου.

 

 


σχετικα αρθρα