current views are: 1

10 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση09:54

Από αύριο ξανά η τρόικα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Φύλλο και φτερό θα κάνει από αύριο Τετάρτη, η τρόικα τα δημοσιονομικά και λογιστικά στοιχεία της χώρας.

Δημοσίευση 09:54’
αρθρο-newpost

Φύλλο και φτερό θα κάνει από αύριο Τετάρτη, η τρόικα τα δημοσιονομικά και λογιστικά στοιχεία της χώρας.

Φύλλο και φτερό θα κάνει από αύριο Τετάρτη, η τρόικα τα δημοσιονομικά και λογιστικά στοιχεία της χώρας. Τρεις τεχνικοί σύμβουλοι – στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, θα εγκατασταθούν στο γενικό λογιστήριο του κράτους απ’όπου θα γίνονται παράλληλες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες
 
Στη Βελγική πρωτεύουσα θα βρίσκονται ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης, ο σύμβουλος του Γιάννη Δραγασάκη Γιάννης Μάργαρης, η οικονομολόγος Έλενα Παναρίτη και η Σταυρούλα Μηλιάκου, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού. 
 
Στο επίκεντρο των πρώτων συζητήσεων θα βρεθεί η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι χρηματοδοτικές της ανάγκες. Το ελληνικό κλιμάκιο θα συζητά στις Βρυξέλλες και θα συζητά με τους θεσμούς ενώ παράλληλα η τρόικα που θα έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα θα επιβεβαιώνει και θα διασταυρώνει τα μεγέθη και τους αριθμούς που θα παρουσιάζει η ελληνική πλευρά. 
 
Στη συνέχεια οι δύο πλευρές θα μπουν και στη διαδικασία κοστολόγησης των μεταρρυθμίσεων, που θα γίνει και πάλι παράλληλα: Στις Βρυξέλλες οι Έλληνες θα προτείνουν και θα κοστολογούν και οι εταίροι θα δίνουν εντολή στην εδώ τρόικα που θα είναι  στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εντολή να διασταυρώνουν και να επιβεβαιώνουν τα στοιχεία. 
 
 

σχετικα αρθρα