current views are: 1

10 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση13:06

Τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Αβραμόπουλου αναζητούν στην ΝΔ

Τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Αβραμόπουλου αναζητούν στην ΝΔ . Η αιφνιδιαστική παραίτηση του έλληνα επιτρόπου αφήνει κενό στην δομή του κόμματος σε μια χρονική στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να ξαναμοιράσει την τράπουλα των αρμοδιοτήτων

Δημοσίευση 13:06’
αρθρο-newpost

Τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Αβραμόπουλου αναζητούν στην ΝΔ . Η αιφνιδιαστική παραίτηση του έλληνα επιτρόπου αφήνει κενό στην δομή του κόμματος σε μια χρονική στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να ξαναμοιράσει την τράπουλα των αρμοδιοτήτων

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Αβραμόπουλου αναζητούν στην ΝΔ . Η αιφνιδιαστική παραίτηση του έλληνα επιτρόπου αφήνει κενό στην δομή του κόμματος σε μια χρονική στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να ξαναμοιράσει την τράπουλα των αρμοδιοτήτων. 

Με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού οι δομές του κόμματος θα αλλάξουν και ρόλο «εποπτικό» στις νέες αυτές δομές θα έχουν οι αντιπρόεδροι του κόμματος. 

Αυτό σημαίνει ότι η πλήρωση της θέσης του Δημήτρη Αβραμόπουλου πρέπει να γίνει άμεσα .Ωστόσο οι υποψηφιότητες δεν είναι πολλές και το πρόσωπο, που θα είναι αποκλειστική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, πρέπει να ικανοποιεί όλες τις τάσεις της ΝΔ . 

Το μοναδικό όνομα που έχει ακουστεί τις τελευταίες ώρες είναι αυτό του πρώην προέδρου της βουλής Βαγγέλη Μειμαράκη .Πηγές κοντά στην ηγεσία του κόμματος αναφέρουν ότι ο κ. Μειμαράκης θα ήταν ιδανικός γι αυτήν την θέση αφού είναι ο πλέον αποδεκτός από την βάση της ΝΔ.

Ο κ. Μειμαράκης γνωρίζει τον κομματικό μηχανισμό σαν την παλάμη του χεριού του ενώ σε προσωπικό επίπεδο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και του σεβασμού όλων των στελεχών ακόμη και αν ανήκουν σε διαφορετικά στρατόπεδα στο εσωτερικό της ΝΔ. Υπάρχουν δύο ακόμη στοιχεία που ενισχύουν την υποψηφιότητα Μειμαράκη, το πρώτο είναι η καλές σχέσεις που διατηρεί με τον Κώστα Καραμανλή, κάτι που συνυπολογίζει ο Αντώνης Σαμαράς, και το δεύτερο ότι δεν ανήκει στους λεγόμενους «προεδρικούς» και επομένως θα επιβεβαιώσει το άνοιγμα Σαμαρά προς όλες τις πτέρυγες της ΝΔ. 

Ωστόσο ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν δείχνει πρόθυμος να κάνει αποδεκτή μια τέτοια πρόταση. Αυτό φάνηκε κατ αρχήν από την κίνησή του στην κοινοβουλευτική ομάδα να αποχωρήσει αμέσως μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά αλλά και από το γεγονός ότι δεν έλαβε τον λόγο στην συγκεκριμένη συνεδρίαση. Επιπλέον δεν είχε ανάμιξη ούτε στην πολιτική επιτροπή όπου ακούστηκαν πολύ σκληρές εκφράσεις. 

Φαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος της βουλής δεν επιθυμεί να μπει στο «τωρινό» κάδρο της ηγεσίας όπως άλλωστε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που με την παραίτηση του έδειξε ότι επίσης επιθυμεί να μην είναι στο ίδιο κάδρο. 

Άλλα ονόματα δεν έχουν ακουστεί ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει και μια πρόταση από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Από την πλευρά της ηγεσίας αναζητείται ένα νέο στέλεχος που δεν είναι απαραίτητο να είναι βουλευτής αρκεί να ανήκει στους λεγόμενους «μετριοπαθείς» ώστε να αποφευχθούν εκ νέου εντάσεις και διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος.


σχετικα αρθρα