current views are: 3

11 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση09:45

Εργαζόμενοι στις Σκουριές ύψωσαν πανό στο γραφείο του Λαφαζάνη (Βίντεο και φωτό)

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποιούν εργαζόμενοι στα μεταλλεία στις Σκουριές.

Δημοσίευση 09:45’
αρθρο-newpost

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποιούν εργαζόμενοι στα μεταλλεία στις Σκουριές.

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποιούν εργαζόμενοι στα μεταλλεία στις Σκουριές. Οι 150 συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν για την επιστροφή συναδέλφων τους στη νόμιμη εργασία τους. 

Με σύνθημα «Χρυσός – Σκουριές – Ευημερία – Κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία» ύψωσαν πανό στο γραφείο του κ. Λαφαζάνη . Οι διαδηλωτές ήρθαν στην Αθήνα και και διαμαρτύρονται για τις 50 απολύσεις συναδέλφων τους υλοτόμων-δασεργατών οι οποίοι απολύθηκαν στις 27 Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με τον προέδρο του Σωματείου υλοτόμων – δασεργατών, ο κ. Λαφαζάνης είχε δεσμευτεί ότι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις δουλειές τους αφού δεν υπήρχε παρανομία στην άδεια υλοτόμησης.

«Είναι δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται, αλλά είναι και υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και την εφαρμογή των πολεοδομικών κανόνων», απάντησε από την πλευρά του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι οι θέσεις εργασίας δεν κινδυνεύουν, η απασχόληση είναι διασφαλισμένη και ότι δεν είναι δυνατό να διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι για την αντιδικία που έχει η κυβέρνηση με την εταιρεία.


σχετικα αρθρα