current views are: 1

11 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση10:31

Κύριε Σόιμπλε: Κοιταχτείτε στον καθρέφτη

Με ξινό ύφος και με προκλητικότητα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ηγείται για ακόμα μια φορά της ενορχηστρωμένης επίθεσης κατά της χώρας. 

Δημοσίευση 10:31’
αρθρο-newpost

Με ξινό ύφος και με προκλητικότητα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ηγείται για ακόμα μια φορά της ενορχηστρωμένης επίθεσης κατά της χώρας. 

Με ξινό ύφος και με προκλητικότητα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ηγείται για ακόμα μια φορά της ενορχηστρωμένης επίθεσης κατά της χώρας. Η ανοίκεια επίθεση με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του Σόιμπλε στον Βαρουφάκη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου Ecofin είναι ασύμβατη με την προσπάθεια που γίνεται από όλες τις πλευρές να βρεθεί μια λύση.

Μήπως τελικά ο κ. Σόιμπλε δεν επιθυμεί λύση; Παρακολουθούσαμε τον «αυστηρό» Γερμανό πολιτικό σε ένα ρεσιτάλ φτηνού σαρκασμού και απροκάλυπτα εμμονικού, πλέον, μίσους. Λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές, ο Σόιμπλε-δεν είναι η πρώτη φορά- δίνει τον τόνο μίας ακατανόητης επιμονής να σπρώξει τη χώρα προς την κυβερνητική κρίση. Λες και επιδιώκει να κάνει ζημιά στην Ελλάδα που ως μέγεθος δεν θα έπρεπε καν να απασχολεί σε τέτοιο βαθμό την Καγκελαρία. Το θέμα είναι, αν πίσω από την εμμονή του Σόιμπλε βρίσκεται κάτι πιο στρατηγικό, όπως είναι η επιστροφή του σεναρίου της εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη: Πρώτη Μαρτίου θα ανοίξουν οι κάλπες στην Εσθονία, στις 22 του ίδιου μήνα ακολουθούν οι περιφερειακές στη Γαλλία, 19 Απριλίου ακολουθούν οι Φινλανδοί.

Τη σκυτάλη λαμβάνουν στις 7 Μαΐου οι Βρετανοί σε μία εκλογική αναμέτρηση θα χτυπήσει «κόκκινο» σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στις 14 Σεπτεμβρίου ψηφίζουν οι Δανοί. Οι Πορτογάλοι είναι οι επόμενοι. Τον Οκτώβριο θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην Πολωνία και μετά στην Ισπανία. Οι ισορροπίες μπορεί να αλλάξουν και ο φόβος των Γερμανών είναι να μην αρχίσει να ξηλώνεται πόντο-πόντο το σύστημα πολιτικών ηγεσιών- ομοϊδεατών της κυρίας Μέρκελ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Σόιμπλε κατακεραυνώνει και πάλι την Ελλάδα αλλά για τα δικά του λάθη δεν λέει τίποτα, ουσιαστικά μπαίνουμε σε έναν νέο ψυχροπολεμικό γύρο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα και πολιτική της τάξη έχουν κάνει ολέθρια λάθη, η αξιοπιστία της χώρας μας βρίσκεται στο ναδίρ. Οι ευθύνες, όμως, της γερμανικής προπαγάνδας είναι τεράστια στην προσπάθεια της να καταρρακώσει την ελληνική αξιοπρέπεια για να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις στον σχεδιασμό της Καγκελαρίας. Αυτή η τακτική δημιούργησε μύθους. Ακόμα και σήμερα μας λένε ότι «οι Γερμανοί μας πληρώνουν», μία φράση που έχουν υιοθετήσει αρκετοί και στα καθ’ ημάς.

Αν και ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει στην εφημερίδα Bild, «Δώσαμε στην Ελλάδα δάνεια, για τα οποία εισπράττουμε τόκους. Τα υπόλοιπα είναι εγγυήσεις, οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν». Επίσης οι «τεμπέληδες» Έλληνες σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα στη Wall Street Journal, εργάζονται κατά μέσο όρο 42 ώρες την εβδομάδα, ενώ οι Γερμανοί 36 και οι Ολλανδοί 31. Επίσης το στερεότυπο της πρόωρης συνταξιοδότησης των Ελλήνων «έπεσε» από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel δημοσιεύοντας ότι ο μέσος όρος συνταξιοδότησης στην Ελλάδα είναι 61,9 και στη Γερμανία 61,8. Πάμε τώρα και στους διεφθαρμένους Έλληνες και στους σκελετούς του κυρίου Σόιμπλε και των Γερμανών. Επειδή τα κράτη έχουν συνέχεια κύριε Σόιμπλε, όπως τονίζετε κάθε φορά, μήπως να δείτε το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις; 

Μήπως να συζητήσουμε ή να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις που για μισό και πλέον αιώνα το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας είχε παραχωρήσει σε γερμανικές επιχειρήσεις τον δημόσιο πλούτο μας; Η αμαρτωλή Siemens- για δεκαετίες στον ΟΤΕ. Τι ακριβώς έγινε με την ανάθεση της κατασκευής και εκμετάλλευσης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος σε γερμανική εταιρεία και κάτι υπόλοιπα από τον ΦΠΑ; Για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε γερμανική εταιρεία που έφυγε νύχτα χωρίς να εκπληρώσει συμβατικές υποχρεώσεις χωρίς να πληρώσει ούτε μια ρήτρα; Για τα έργα στο Μετρό και το μηχανολογικό εξοπλισμό; Για τις προμήθειες στις αστικές συγκοινωνίες; Για τις προμήθειες τεχνολογικού εξοπλισμούς στα εργοστάσια της ΔΕΗ; Για τις ανεμογεννήτριες; Η παραγγελία υποβρυχίων σε γερμανικά ναυπηγεία, που κόστισαν σχεδόν το μισό έλλειμμά μας και έγερναν; Για τις Γερμανικές τράπεζες που δάνειζαν μια ελλειμματική χώρα; 

Αλήθεια γιατί δεν είχαμε καταγγείλει στην Ευρωπαϊκή ένωση τη χώρα σας που την εποχή που υπήρχαν ποσοστώσεις για τα αγροτικά προϊόντα «βαφτίζατε» κοινοτικά, τρίτων χωρών σε βάρος των ελληνικών, ισπανικών και πορτογαλικών; Αλήθεια τους κανόνες που πρέπει να σέβονται όλοι, τους σεβαστήκατε όταν πρωταγωνιστούσατε στην απελευθέρωση του παγκοσμίου εμπορίου και ανοίγατε νέες αγορές για τη βιομηχανία σας και κλείνατε τις αγορές για τα δικά μας αγροτικά προϊόντα και ολόκληρου του νότου;

Καλά μη ανοίξουμε το θέμα με τα Γιουροφάιτερ και τις πιέσεις που ασκούσατε! Και κάτι τελευταίο κύριε Σόιμπλε η μεταρρύθμιση που κατέθεσε ο η ελληνική κυβέρνηση για τις ενδοομιλικές και τριγωνικές συναλλαγές γιατί σας «ξίνισε»; Γιατί αφορά και τις Γερμανικές πολυεθνικές που δεν πληρώνουν όσα θα έπρεπε και ρευστοποιούν τα κέρδη τους στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης; Μήπως θα έπρεπε κύριε Σόιμπλε να κοιταχτείτε στον καθρέφτη πριν από το επόμενο Γιούρογκρουπ; Ή μήπως οι σκελετοί είναι πολλοί; «Δεν κάνουμε μαθήματα ηθικής αλλά δεν δεχόμαστε και μαθήματα ηθικής» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη βουλή. Δεν ξέρω πόσο καλός γνώστης της ιστορίας είναι ο κύριος Σόιμπελ αλλά οι Έλληνες έχουν επιβιώσει σε πολύ χειρότερες περιόδους. Ο όποιος πρωταγωνιστεί σε μια επιχείρηση μίσους και ο ρεβανσισμού. Αυτό που κάνει είναι η κοντόφθαλμη λογική της ταπείνωσης του αδύναμου για τα λάθη του, η λογική του εξευτελισμού και της εξαθλίωσης ενός ολόκληρου λαού για παραδειγματισμό. Αυτή η επιλογή θα πληρωθεί, ήδη ο εξτρεμισμός και η διχόνοια διαχέονται σε ολόκληρη την Ευρώπη και της Γερμανίας συμπεριλαμβανομένης.

Εκτός αν βέβαια θέλει να επιβεβαιώσει:

Η Γερμανία είναι μια χώρα που δεν θα ήθελα να είχα για γείτονα.

Κόνραντ Αντενάουερ