ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέρκελ: «Όχι» σε πολιτική λύση χωρίς αξιολόγηση από την τρόικα

Δημοσίευση 17 Μαρτίου 2015, 19:57 / Ανανεώθηκε 17 Μαρτίου 2015, 19:25
Μέρκελ: «Όχι» σε πολιτική λύση χωρίς αξιολόγηση από την τρόικα
Facebook Twitter Whatsapp

«Όχι» σε πολιτική λύση χωρίς αξολόγηση, είναι το μήνυμα που στέλνει η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ενόψει της κρίσιμης συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Όχι» σε πολιτική λύση χωρίς αξολόγηση, είναι το μήνυμα που στέλνει στην Αθήνα η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ενόψει της κρίσιμης συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.

«Η Γερμανία πρέπει να είναι πάντα μια χώρα που δεν αφήνει τίποτα που να μην το προσπαθήσει», φέρεται να δήλωσε η καγκελάριος, κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), αναφερόμενη στις συνομιλίες με την Αθήνα, τις οποίες περιέγραψε ως «δύσκολες» και το αποτέλεσμά τους ως «ανοιχτό».

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η κυρία Μέρκελ φρόντισε να χαμηλώσει τις προσδοκίες από την συνάντηση που θα έχει την Δευτέρα στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι η προγραμματισμένη συνάντηση «δεν υποκαθιστά την αξιολόγηση των ελληνικών οικονομικών προβλημάτων και των μεταρρυθμίσεων από την διεθνή τρόικα».

Υπογράμμισε ακόμα ότι η πρόοδος στην Αθήνα είναι περιορισμένη.

Σχετικά με την ίδια συνεδρίαση, το dpa μεταδίδει ακόμη ότι ο επικεφαλής της Κ.Ο. Φόλκερ Κάουντερ τόνισε ότι δεν θέλει μια σοσιαλιστική Ευρώπη.