current views are: 1

29 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση05:55

Aρνάκι με λαχανικά στην κατσαρόλα

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Περάστε το κρέας από το αλεύρι. Προσθέστε το κρέας στην κατσαρόλα και σοτάρετε για μερικά λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.

Δημοσίευση 05:55’
αρθρο-newpost

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Περάστε το κρέας από το αλεύρι. Προσθέστε το κρέας στην κατσαρόλα και σοτάρετε για μερικά λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.

Υλικά

 για 4 μερίδες

  • 10 ml (2 κ.γ.) ελαιόλαδο
  • 600 γρ. αρνί (λαιμός)
  • 30ml (2 κ.σ.) αλεύρι αλατοπιπερωμένο
  • ½ (80 γρ.) μέτριο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 (170 γρ.) μεγάλη κίτρινη πιπεριά ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • 15 ml (1 κ.σ.) σκόρδο λιωμένο
  • 4 (240 γρ.) μίνι μελιτζάνες κομμένες στη μέση
  • 250ml (1 φλιτζάνι) κόκκινο κρασί
  • 2 (820 γρ.) κονσέρβες ντοματάκι
  • 250ml (1 φλιτζάνι) ζωμός βοδινού
  • 5ml (1 κ.γ.) αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 (250 γρ.) κονσέρβα ρεβίθια στραγγισμένη
  • 100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 30ml (2 κ.σ.) κάππαρη
  • φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Περάστε το κρέας από το αλεύρι. Προσθέστε το κρέας στην κατσαρόλα και σοτάρετε για μερικά λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και τις μελιτζάνες και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Σβήστε με κόκκινο κρασί και αφήστε να βράσει και να εξατμιστεί για 5 λεπτά.

Προσθέστε τον ζωμό και τον βασιλικό και ανακατέψτε. Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για 1 ώρα και 45 λεπτά. Το κρέας πρέπει να είναι μαλακό και να ξεκολλάει από το κόκκαλο. Προσθέστε τα ρεβίθια, τις ελιές και την κάππαρη και ανακατέψτε. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό.


σχετικα αρθρα