Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα διαφορετικά ανάμεσα τους, της απόφασης για τον κ. Παπακωνσταντίνου, το θέμα Κατρούγκαλου αλλά και του τρόπου απονομής της δικαστικής και πολιτικής δικαιοσύνης μπορούμε για ακόμα μια φορά να καταλάβουμε τι συμβαίνει στη χώρα. 

Τα δύο κόμματα εξουσίας της μεταπολίτευσης απαξιώθηκαν σταδιακά στη συνείδηση της πλειοψηφίας των πολιτών καθώς δημιούργησαν έναν πλέγμα διαπλοκής και ατιμωρησίας, με συνοπτική διαδικασία παραγραφής, για όσους βουλευτές και υπουργούς έπεφταν σε παραπτώματα ηθικά ή παράνομου πλουτισμού. 

Η ατιμωρησία έχει επεκταθεί σε ολόκληρο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό αρκεί να είσαι ισχυρός και να έχεις άκρες.  
Αυτή η λογική και πρακτική διαχύθηκε στην κοινωνική συνείδηση, εντυπώθηκε στο DNA του Έλληνα σε κάθε του σχέση και συναλλαγή με τη δημόσιο. Ξαφνικά προσπαθούμε ελλείψει δανεικών να δημιουργήσουμε φορολογική συνείδηση... Πρώτα, όμως, θα έπρεπε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε κυβέρνηση-κράτος με τους πολίτες.       

Η νοοτροπία των πολιτών μπορεί να αναστραφεί αν δουν πως η εξουσία δίνει το παράδειγμα εφαρμόζοντας τους κανόνες Συνταγματικούς, ηθικούς και νομικούς. Όταν δουν πως το κράτος, η κάθε είδους «εξουσία» αποκαθιστά μια αίσθηση δικαίου.  

Σε ώρες τόσο σκληρής δοκιμασίας οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από λίγη, έστω ελάχιστη, εμπιστοσύνη στην αλήθεια και στη δικαιοσύνη
Αυτό λοιπόν είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση, μια αριστερή κυβέρνηση, είτε λέγεται Παπακωνσταντίνου είτε Κατρούγακλος, η απεξάρτηση από τον εθισμό του λαού στην αυτονόητη ατιμωρησία των ανθρώπων που κατέχουν κυβερνητικά αξιώματα και ηγούνται της σωτηρία μας από την καταστροφή. 

Και παράλληλα υπάρχουν οι σκιές ή ακόμα και καραμπινάτες αποδείξεις αυτουργίας σκανδάλων, της κατάλυσης του έννομου κράτους για χάρη του «πελατειακού» κράτους, της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Ιδού η Ρόδος...