current views are: 4

28 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση07:00

Μαργαρώ, στο Χατζηκυριάκειο

Με μόνο 3 πιάτα στον «κατάλογο», η ονομαστή Μαργαρώ αποτελεί σταθερή αξία στον Πειραιά.

Δημοσίευση 07:00’
αρθρο-newpost

Με μόνο 3 πιάτα στον «κατάλογο», η ονομαστή Μαργαρώ αποτελεί σταθερή αξία στον Πειραιά.

Με μόνο 3 πιάτα στον «κατάλογο», η ονομαστή Μαργαρώ αποτελεί σταθερή αξία στον Πειραιά.

Η θέση Δίπλα στην είσοδο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στο τέρμα της Λεωφόρου Χατζηκυριακού.

Η ατμόσφαιρα Πρόκειται για συνοικιακό ταβερνείο στην καρδιά του Χατζηκυριακείου, με τα τραπεζάκια να καλύπτουν πεζοδρόμιο και δρόμο. Οποιοδήποτε διακοσμητικό στοιχείο απουσιάζει. Το δε κοινό καλύπτει μεγάλη γκάμα· νεαρά ζευγαράκια, οικογένειες, μεγάλες παρέες. Πολλοί μιλούν για το τηγάνι της Μαργαρώς ή του Λάζαρου όπως είναι η γνωστή η ταβέρνα στους Πειραιώτες. Οι κοστουμαρισμένοι που θα δείτε έχουν ανηφορίσει από τις ναυτιλιακές μετά το γραφείο.

Το φαγητό Για τηγανητές γαρίδες και μπαρμπούνι θα πάτε στη Μαργαρώ. Ενίοτε και κουτσομούρα ή καραβίδες· ό,τι από αυτά βρουν στην ιχθυόσκαλα το πρωί. Στο πλάι μια και μοναδική σαλάτα – χωριάτικη – συνοδεία ψωμιού. Η γαρίδα θα ‘ρθει καυτή και ζουμερή ενώ το μπαρμπούνι αέρινα τηγανισμένο. Το μόνο που θα ήθελες είναι μια τηγανιά πατάτες, αλλά είπαμε… τρία πράγματα έχει όλα κι όλα ο κατάλογος.

Ο λογαριασμός Περί τα 20 ευρώ το άτομο με κρασί – κομμάτι τσιμπημένα αλλά.

Η κάβα Ανύπαρκτη με μία και μοναδική εξαίρεση: χύμα κρασί, λευκό αρετσίνωτο.

Επιπλέον πληροφορίες Το σέρβις είναι αρκετά γρήγορο ακόμα και με το μαγαζί γεμάτο. Όσον αφορά το πάρκινγκ θα δυσκολευτείτε λίγο, αλλά θα βρείτε στα γύρω στενά. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 12 μ.μ. – 12 π.μ., Κυριακή 12 μ.μ. – 5 μ.μ.   ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΘΩΜΑΐΔΗ

Λεωφ. Χατζηκυριάκου 126, Πειραιάς, τηλ.: 210 45 14 226.


σχετικα αρθρα