current views are: 2

26 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση19:18

Ο Σαμαράς επιχειρεί επαναπροσέγγιση της μεσαίας τάξης

Με στόχο την επαναπροσέγγιση της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών σχεδιάζουν στην Συγγρού τις επόμενες κινήσεις.

Δημοσίευση 19:18’
αρθρο-newpost

Με στόχο την επαναπροσέγγιση της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών σχεδιάζουν στην Συγγρού τις επόμενες κινήσεις.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος   

Με στόχο την επαναπροσέγγιση της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών προγραμματίζουν στην λεωφόρο Συγγρού τις επόμενες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι στις πρόσφατες εκλογές η μεσαία τάξη και ένα μεγάλο τμήμα των λεγόμενων «νοικοκυραίων» γύρισαν την πλάτη στη ΝΔ. 

Ο λόγος ήταν πολύ απλός, η συνεχής επιβολή φόρων και μάλιστα χωρίς την δυνατότητα της ήπιας αποπλήρωμής καθώς κάποιες εισφορές ήταν εφάπαξ. Επιπλέον όταν από την προηγούμενη κυβέρνηση έγινε αντιληπτό ότι χάνει την μεσαία τάξη και αποφάσισε να διευκολύνει την αποπληρωμή των εισφορών… ήταν πλέον αργά.

Γι αυτό το λόγο στη Συγγρού  εκτιμούν ότι η επάνοδος των ποσοστών της ΝΔ θα ξεκινήσει με την προσέγγιση εκ νέου των παραγωγικών τάξεων της χώρας. Η αρχή έγινε με την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην ετήσια έκθεση των παραγωγών γούνας ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες παρουσίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Συγγρού, όπου συμμετείχαν και στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου, αποφασίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ να έχει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συναντήσεις στα γραφεία του κόμματος με όλα τα προεδρεία των εμπορικών συλλόγων της χώρας, των νέων αγροτών, των νέων επιχειρηματιών αλλά και του συνόλου των φορέων του τουρισμού.

Σκοπός του Αντώνη Σαμαρά είναι να διαπιστώσει ο ίδιος τι ακριβώς συμβαίνει τώρα στην αγορά, στον τουρισμό και τους παραγωγικούς φορείς. Και αυτό γιατί στη ΝΔ εκτιμούν ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να υλοποιήσει αυτό που είχε στο πρόγραμμά της η ΝΔ που ήταν οι σταθεροί φορολογικοί συντελεστές.

Συναντήσεις όμως θα έχει ο κ. Σαμαράς και με συνδικαλιστικούς φορείς αλλά και σωματεία εργαζομένων σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες. Οι πρώτες επαφές έχουν ήδη γίνει και οι πληροφορίες του Newpost αναφέρουν ότι αυτές οι συναντήσεις θα γίνουν σε Πελοπόννησο και Βόρεια Ελλάδα. Οι περιοδείες αυτές του Αντώνη Σαμαρά θα ενταχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος της εθνικής συνδιάσκεψης με τον πρόεδρο της ΝΔ να πυκνώνει όσο πλησιάζουν οι μέρες τις ομιλίες του και σε  αμιγώς κομματικά ακροατήρια, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι επίσημο.


σχετικα αρθρα