current views are: 3

26 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση21:26

Επικοινωνία Ομπάμα – Ερντογάν για την Υεμένη

Η επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη τέθηκε σήμερα επί τάπητος κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Δημοσίευση 21:26’
αρθρο-newpost

Η επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη τέθηκε σήμερα επί τάπητος κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Η επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη τέθηκε σήμερα επί τάπητος κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Άγκυρα και Ουάσιγκτον έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στη στρατιωτική επιχείρηση μιας συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον των δυνάμεων των Χούτι στην Υεμένη.

Ταυτόχρονα υπήρξε αναφορά και στην κατάσταση στη Συρία αλλά και τις συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, ο πρόεδρος της Τουρκίας επέκρινε την Τεχεράνη με αφορμή τις εξελίξεις στην Υεμένη καθώς το Ιράν φέρεται να στηρίζει τους σιίτες αντάρτες Χούτι.

«Υποστηρίζουμε την επιχείρηση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη» απάντησε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους ερωτηθείς σχετικά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Το Ιράν καταβάλλει προσπάθειες να κυριαρχήσει στην περιοχή. Πώς μπορεί να γίνει ανεκτό αυτό;» διερωτήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν προτού αξιώσει το Ιράν να «αποσύρει όλες τις δυνάμεις του από την Υεμένη, τη Συρία και το Ιράκ».

«Το Ιράν πρέπει να αλλάξει νοοτροπία (…). Οι ενέργειες του Ιράν στην περιοχή ξεπερνούν τα όρια της υπομονής. Αυτές οι δραστηριότητες προκάλεσαν τη δυσφορία τόσο της Σαουδικής Αραβίας, όσο και των χωρών του Κόλπου» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.


σχετικα αρθρα