current views are: 1

27 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση16:23

Έσοδα 3 δισ. ευρώ, πλεόνασμα 1,5% και ανάπτυξη 1,4% «φέρνει» η λίστα μεταρρυθμίσεων

Κοστολογημένη λίστα μεταρρυθμίσεων με στόχο την είσπραξη εσόδων ύψους 3 δισ. ευρώ καταθέτει η ελληνική κυβέρνηση.

Δημοσίευση 16:23’
αρθρο-newpost

Κοστολογημένη λίστα μεταρρυθμίσεων με στόχο την είσπραξη εσόδων ύψους 3 δισ. ευρώ καταθέτει η ελληνική κυβέρνηση.

Κοστολογημένη λίστα μεταρρυθμίσεων με στόχο την είσπραξη εσόδων ύψους 3 δισ. ευρώ καταθέτει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να συζητηθεί αύριο στη συνεδρίαση του Brussels Group στις Βρυξέλλες. 

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, οι δράσεις που προτείνονται μέσω της λίστας μεταρρυθμίσεων προβλέπουν για το 2015 έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα προέρχονται «σε καμία περίπτωση» από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Την ίδια ώρα, στέλνουν μήνυμα στους δανειστές ότι ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις τους, παρουσιάζοντας ένα επεξεργασμένο και κοστολογημένο κατάλογο μεταρρυθμιστικών δράσεων, που θα οδηγήσει στην επίτευξη αναθεωρημένου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ για το 2015. Επιπλέον, εκτιμούν ότι θα υπάρξει θετικός ρυθμός ανάπτυξης που θα φτάσει το 1,4% το τρέχον έτος. 

Πληροφορίες από το Μαξίμου επισημαίνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις «για πρώτη φορά δεν θα οδηγήσουν στα ταμεία τους “συνήθεις υπόπτους”, αλλά θα πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες», προαναγγέλλοντας έτσι την υλοποίηση σχεδίου για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής. μήνυμα που εστάλη και με τις χθεσινές επαφές Αθήνας-Ελβετίας για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. .

Τέλος, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι τα περί στάσης πληρωμών προς του δανειστές «μόνο σε το Μαξίμου μόνο σε σενάριο φαντασίας μπορεί να στηριχτεί». 


σχετικα αρθρα