current views are: 1

28 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση06:51

Αλέξη, καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα

Είμαστε υποχρεωμένοι να το συνηθίσουμε: Δεν θα υπάρξει μέρα που να ξυπνήσουμε το πρωί και να πούμε «σήμερα θα είναι μια ήσυχη μέρα». 

Δημοσίευση 06:51’
αρθρο-newpost

Είμαστε υποχρεωμένοι να το συνηθίσουμε: Δεν θα υπάρξει μέρα που να ξυπνήσουμε το πρωί και να πούμε «σήμερα θα είναι μια ήσυχη μέρα». 

Είμαστε υποχρεωμένοι να το συνηθίσουμε: Δεν θα υπάρξει μέρα που να ξυπνήσουμε το πρωί και να πούμε «σήμερα θα είναι μια ήσυχη μέρα». Πάρτε για παράδειγμα τη χθεσινή: Η κυβέρνηση ετοιμαζόταν να στείλει τις προτάσεις της στους θεσμούς, το Brussels Group περίμενε να τις αξιολογήσει, όλα ήρεμα φαινόντουσαν. Και ξαφνικά, έσκασε η βόμβα: Η κυβέρνηση σταματάει την αποπληρωμή του χρέους αν δεν καταβληθούν οι δόσεις!!! 

Η φωτιά άναψε από ένα non paper του Μαξίμου, στο οποίο αναφερόταν ότι (η κυβέρνηση) έκανε απολύτως σαφές σε όλα τα επίπεδα της ευρωζώνης και το ΔΝΤ ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, από ίδιους πόρους, εάν οι δανειστές δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων τις οποίες καθυστερούν από το 2014. 

Ορυμαγδός και χλαπαταγή. Σε ένταση που εξανάγκασε την κυβέρνηση να επανέλθει με νέο non paper για να διευκρινίσει ότι το προηγούμενο αποτελούσε απλά μια καταγραφή της πορείας της διαπραγμάτευσης. Ότι αναφερόταν σε παρελθόντα χρόνο.  

Η αλήθεια είναι ότι μια προσεκτική ανάγνωση του πρώτου non paper δικαιώνει τους ισχυρισμούς του δεύτερου. Φαίνεται δηλαδή ότι περιγράφει προγενέστερα γεγονότα.  

Τι είχε όμως προηγηθεί; Ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος με σιβυλλικό στυλάκι είχε ζητήσει από πολίτες να στηρίξουν την κυβέρνηση και μετά τη ρήξη! Ο Τσακαλώτος, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάει στη ρήξη με τους δανειστές σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αίσιο τέλος και η λίστα των μεταρρυθμίσεων δεν γίνει αποδεκτή. Πάλι καλά που δεν είχε γίνει γνωστή και η δήλωση Λαφαζάνη που ζητάει μεγάλες και τολμηρές επιλογές, απέναντι στη γερμανική Ευρώπη.

Με τόσες δηλώσεις, από  υπεύθυνα υπουργικά χείλη, ακόμα και ο πλέον πεισμένος ότι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν μπορεί, θα την κάνει την κωλοτούμπα, θα σκεφτόταν ότι… την κάτσαμε τη βάρκα. Είναι αυτό που λένε «καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα»… 

 

 


σχετικα αρθρα