current views are: 4

30 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση13:30

Aριστερή Πλατφόρμα: Να επιλέξουμε το δύσβατο μονοπάτι της διεξόδου

Η άποψη ότι η χώρα δεν πρέπει να υποταχθεί στις ασφυκτικές πιέσεις της Ευρώπης εκφράζεται σε κείμενο στην ιστοσελίδα της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, iskra.gr.

Δημοσίευση 13:30’
αρθρο-newpost

Η άποψη ότι η χώρα δεν πρέπει να υποταχθεί στις ασφυκτικές πιέσεις της Ευρώπης εκφράζεται σε κείμενο στην ιστοσελίδα της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, iskra.gr.

Η άποψη ότι η χώρα δεν πρέπει να υποταχθεί στις ασφυκτικές πιέσεις της Ευρώπης, αλλά να ακολουθήσει πιθανόν και την… ρήξη εκφράζεται σε κείμενο στην ιστοσελίδα της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, iskra.gr.

Λίγο πριν την διεξαγωγή της συζήτησης στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την «ελπιδοφόρα διέξοδο από τη νεοαποικιακή κηδεμονία, υπό τον τίλτλο «Εκβιάζουν τη χώρα οι θεσμοί, με πρώτο βιολί την ΕΚΤ».

Όπως αναφέρεται στο κείμενο: «Xαρακτηριστικές της νεοαποικιακής αντίληψης και του κλίματος εκβιασμών σχετικά με το ελληνικό ζήτημα των γερμανο–ΕΕ πολιτικών ελίτ είναι και οι δηλώσεις του επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών για ευρωπαϊκά θέματα , Γκούντερ Γκίχμπαουμ, ο οποίος δήλωσε προκλητικά και με τρόπο που θύμισε τις χειρότερες εποχές της αποικιοκρατίας ότι αντί να παρακαλάει ο Τσίπρας για βοήθεια τουςΡώσους καλύτερα να ετοιμάσει μια λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».

(…) «Το κίβδηλο δίλημμα υποταγή ή χρηματοδοτική ασφυξία ενισχύεται με σκοπό την εξώθηση του ελληνικού λαού στην υποταγή» προσθέτει η ιστοσελίδα.

Και καταλήγει: «Αυτήν την ώρα η ελληνική κυβέρνηση καλείται να μην υποκύψει στους εκβιασμούς, οφείλει να τιμήσει τη λαϊκή εντολή και να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα προοδευτική πορεία, χωρίς τα μνημόνια της υποτέλειας. Η ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει σπιθαμή πίσω από το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα και να οδηγήσει το καράβι της χώρας στο δρόμο της ελπίδας, ακολουθώντας μια νέα ρότα.

Να ακολουθήσει, δηλαδή, το εναλλακτικό μονοπάτι εκείνο που μπορεί να φαντάζει δύσβατο αλλά είναι το μόνο που προσφέρει την προοπτική μιας ρεαλιστικής και ελπιδοφόρας διεξόδου, χωρίς τα δεσμάτης «νεοαποικιακής» κηδεμονίας».


σχετικα αρθρα