current views are: 1

30 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση16:53

Διευκρινίσεις της κυβέρνησης για τη λίστα μεταρρυθμίσεων που εστάλη στις Βρυξέλλες

Συνεχίζονται σε καλό κλίμα οι συζητήσεις στο Brussels Group, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Δημοσίευση 16:53’
αρθρο-newpost

Συνεχίζονται σε καλό κλίμα οι συζητήσεις στο Brussels Group, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Συνεχίζονται σε καλό κλίμα οι συζητήσεις στο Brussels Group, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναγνωρίζεται –και από τις δύο πλευρές- ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε σημεία της διαπραγμάτευσης. Κύκλοι της κυβέρνησης, επιβεβαιώνουν, μάλιστα, ρεπορτάζ του newpost, σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει υπάρχει καμία ρήξη ανάμεσα στην Έλενα Παναρίτη και τον Γιώργο Χουλιαράκη, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. 

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, διάφορα δημοσιεύματα που επιμένουν να παρουσιάζουν ότι η ελληνική πλευρά είτε είναι «απροετοίμαστη» είτε ότι «υπάρχουν τριβές» μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας, αν δεν επιχειρούν να υπονομεύσουν τις συζητήσεις, απλώς αλλοιώνουν την πραγματικότητα. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «η ελληνική πλευρά έχει τεκμηριωμένες θέσεις, τις οποίες παρουσιάζει στους θεσμούς σε επίπονες και μακρές διαδικασίες», ενώ παραδέχονται ότι υπάρχουν σημεία διαφωνιών στη διαπραγμάτευση. «Σε αρκετές περιπτώσεις οι θέσεις αυτές γίνονται δεκτές, ενώ σε άλλες υπάρχουν και διαφωνίες» αναφέρουν. 

Η διαβούλευση, πάντως, συνεχίζεται επί του κειμένου των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση, με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι στη λίστα αυτή δεν υπάρχουν υφεσιακά και αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης που «μεταφέρουν τα βάρη από τα συνήθη υποζύγια στους έχοντες και κατέχοντες». 

«Υπάρχουν και άλλες μεταρρυθμίσεις στη λίστα Βαρουφάκη»

Κυβερνητικοί κύκλοι διευκρινίζουν ότι η λίστα μεταρρυθμίσεων που διέρρευσε στον Τύπο, από πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ανταποκρίνονται σε αρκετές περιπτώσεις σε σημεία της λίστας που έχει στείλει η Κυβέρνηση στo  Brussels Group. Σημειώνουν, ωστόσο, ότι αυτά δεν εκφράζουν το σύνολο των μεταρρυθμίσεων, αφού υπάρχουν σημαντικά περισσότερες και σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση.

«Είναι φανερή η αγωνία αλλά και η ταύτιση διαφόρων συστημάτων, εγχώριων και εξωχώριων, να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιστρέψουν οι πιο ακραίοι μνημονιακοί στην κυβέρνηση και η τρόικα στα υπουργεία» καταλήγουν πηγές του Μαξίμου

 

Δείτε εδώ αναλυτικά τα μέτρα, ύψους 3,7 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει η λίστα μεταρρυθμισεων


σχετικα αρθρα