current views are: 6

1 Απριλίου 2015
Δημοσίευση04:55

Τα καλύτερα μπιφτέκια λαχανικών

Μαραίνετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά (εκτός από το φρέσκο κρεμμυδάκι) και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν.

Δημοσίευση 04:55’
αρθρο-newpost

Μαραίνετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά (εκτός από το φρέσκο κρεμμυδάκι) και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν.

Υλικά

  • πατάτα τριμμένη σε τρίφτη 500 γρ.
  • καρότα τριμμένα σε τρίφτη 300 γρ.
  • σελινόριζα τριμμένη σε τρίφτη 200 γρ.
  • κρεμμύδι τριμμένο σε τρίφτη 200 γρ.
  • κολοκυθάκια τριμμένα σε τρίφτη 200 γρ.
  • μπίρα 1 ποτήρι
  • αλεύρι όσο πάρει
  • μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
  • κρεμμυδάκια φρέσκα 5
  • εστραγκόν 2 κουταλιές της σούπας
  • αυγά 3 χτυπημένα
  • αλάτι όσο θέλετε
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • παρθένο σησαμέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Μαραίνετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά (εκτός από το φρέσκο κρεμμυδάκι) και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν.

Φτιάχνετε κουρκούτι με τη μπίρα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά το προσθέτετε στα λαχανικά και ανακατεύετε μέχρι η μάζα να «στέκεται». Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το εστραγκόν, το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά και ανακατεύετε.

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει λίγο και στη συνέχεια τηγανίζετε τα μπιφτέκια λαχανικών με σησαμέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι.


σχετικα αρθρα