current views are: 1

1 Απριλίου 2015
Δημοσίευση11:45

Δριμεία επίθεση για την εισβολή αντιεξουσιαστών στη Βουλή – Ψυχραιμία συνιστά το Μαξίμου (Βίντεο)

Σωρεία αντιδράσεων από την αντιπολίτευση προκάλεσε η εισβολή ομάδας ατόμων στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Δημοσίευση 11:45’
αρθρο-newpost

Σωρεία αντιδράσεων από την αντιπολίτευση προκάλεσε η εισβολή ομάδας ατόμων στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Σωρεία αντιδράσεων από την αντιπολίτευση προκάλεσε η εισβολή ομάδας ατόμων στον προαύλιο χώρο της Βουλής, ζητώντας την απελευθέρωση κρατουμένων και την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Από την πλευρά του το Μαξίμου, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, καταδίκασε «την προκλητική και ακατανόητη τη σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών», κάνοντας λόγο για «εισβολή». 

Σακελλαρίδης: Προκλητική ενέργεια αντιεξουσιαστών – Απαιτείται ψυχραιμία

Είναι προκλητική και ακατανόητη η σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε.

Η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση. Ποιους λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια;

Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι, καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση της έννομης τάξης.

Δριμεία επίθεση από τη ΝΔ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, ο Κώστας Καραγκούνης αναφέρει ότι «αναρχικοί, με και χωρίς κουκούλες, εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής. Η ανασφάλεια τείνει να γίνει γενικευμένη», ενώ επιτίθεται στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους και τώρα δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την ίδια τη Βουλή».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ​ καταλήγει:

Τους ρωτάμε ευθέως: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;

Με δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, κάλεσε την κυβέρνηση να προασπίσει την έννομη τάξη, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό στη Βουλή «απολύτως προκλητικό». Στη δήλωσή του τόνισε:

Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να εκτελέσει το συνταγματικό της καθήκον και να προασπίσει την έννομη τάξη. Το πιο απίστευτο δεν είναι αυτό που συνέβη, αλλά ότι δεν υπήρξε ούτε μια σύλληψη. Νομίζω ότι επιστρέφουμε στο καθεστώς ανομίας το οποίο μεγάλη προσπάθεια σταματήσαμε τον Ιούνιο του 2012.

Την εισβολή των αντεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής, κατήγγειλε και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει χάσει τον έλεγχο. Σε δήλωσή του έξω από την Βουλή τόνισε:

Πριν από μια εβδομάδα είχα δηλώσει ότι φοβάμαι πως το επόμενο βήμα θα είναι οι αντεξουσιαστές να μπουν στην Κατεχάκη. Έκανα λάθος, μπήκαν στη Βουλή. Μιλάμε για ξέφραγο αμπέλι. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο.

Νωρίτερα, είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

Φοβόμουνα κατάληψη της Κατεχάκη, τελικά προτίμησαν τη Βουλή. Ξέφραγο αμπέλι η χώρα στο ναδίρ η προστασία του πολίτη.

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) April 1, 2015

ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθεί ο Πανούσης

Την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση, ζητά το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντάς τον ότι την ώρα που απειλούνται περιουσίες και πολίτες, εκείνος δεν παρεμβαίνει. «Το κρίσιμο ερώτημα μετά το μπαράζ καταλήψεων Πανεπιστημίων, Δημαρχείων, πολιτικών γραφείων αλλά και την επίθεση στη Βουλή από τους γνωστούς «αντιεξουσιαστές», είναι: υπάρχει Κυβέρνηση και ειδικότερα υπάρχει ή έχει καταργηθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;» διερωτάται η αρμόδια τομεάρχης, Φώφη Γεννηματά.  

Και επισημαίνει:

Γιατί δεν μπορεί να καταστρέφεται η Δημόσια περιουσία, να γίνονται βανδαλισμοί, να παρεμποδίζεται η λειτουργία των ΑΕΙ και της Αυτοδιοίκησης, να απειλούνται πολίτες και ο Υπουργός και η Αστυνομία να μην παρεμβαίνουν. Και μάλιστα όταν και οι Πρυτανικές αρχές και ο Εισαγγελέας το ζητούν.

Αν δεν μπορεί να διασφαλίσει τα αυτονόητα, να παραιτηθεί ο Υπουργός τώρα. 

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας.

«Ήμουν έξω από τη Βουλή και ξαφνικά βλέπω 30, 40 άτομα ίσως και περισσότερα να τρέχουν, να περνάνε κάτω από τη μπάρα που είναι για τα αυτοκίνητα και να τρέχουν, να πετάνε τα φέιγ βολάν και κρατούσαν και ένα πανό το οποίο σήκωσαν. Τέτοιο πράγμα, είμαι από το 1993 βουλευτής, στη Βουλή δεν έχω ξαναδεί. Και νομίζω ότι ο κ. Πανούσης αυτήν τη στιγμή, ο ίδιος, πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του. Πρέπει να παραιτηθεί. Διότι καταλύουν τη Δημοκρατία» τόνισε. 

KKE: Άλλοθι στις πρακτικές καταστολής

Ο Περισσός υπογραμμίζει ότι τα γεγονότα στη Βουλή δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια διαμαρτυρία και το λαϊκό κίνημα. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι τέτοιου είδους ενέργειες δίνουν άλλοθι σε λογικές και πρακτικές καταστολής


σχετικα αρθρα