current views are: 4

1 Απριλίου 2015
Δημοσίευση21:30

Ο Σκουρλέτης «άδειασε» την Κωνσταντοπούλου για τους αντιεξουσιαστές

Για το περιστατικό με την είσοδο των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής τοποθετήθηκε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκρουρλέτης.

Δημοσίευση 21:30’
αρθρο-newpost

Για το περιστατικό με την είσοδο των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής τοποθετήθηκε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκρουρλέτης.

Την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου «άδειασε» ο υπουργός Εργασίας, υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή Online του Mega με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο, για την εισβολή των αντιεξουσιαστών στη Βουλή.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε την εισβολή, παράνομη, προκλητική και ακατανόητη, ταυτιζόμενος με την επίσημη θέση του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και σε αντίθεση με τα όσα διατύπωσε η Πρόεδρος της Βουλής.

Ο υπουργός Εργασίας απέφυγε να απαντήσει για το εάν ήταν λανθασμένη στάση της  Ζωής Κωνσταντοπούλου να χαρακτηρίσει την εισβολή, ειρηνική διαμαρτυρία και αρκέστηκε να δηλώσει πως κανείς δεν θα ήθελε να γυρίσουν πίσω οι εικόνες της Βουλής με κάγκελα. «Δεν θα την χαρακτήριζα ειρηνική τη διαμαρτυρία. Το θέμα είναι να μην δραματοποιούμε καταστάσεις και να μην δίνουμε διαστάσεις. Εγώ δεν θεωρώ ότι δεν είναι πρώτο θέμα αυτό» σχολίασε.

«Παρακολουθούμε μια εικόνα που δεν τιμά κανέναν», είπε για τις καταλήψεις η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Έχουμε μία κυβέρνηση που διαπραγματεύεται με τρομοκράτες. Καταγγέλλω τον κ. Παρασκευόπουλο ότι διαπραγματεύεται με τρομοκράτες» σημείωσε. «Είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα ότι διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες» ανέφερε, αντιδρώντας ο υπουργός Εργασίας.

«Να κάνετε μια τροπολογία και για ηλεκτρική καρέκλα» είπε απευθυνόμενος στην κυρία Μπακογιάννη, κι εκείνη απάντησε: «Αυτές τις αηδίες να τις λέτε στο κόμμα σας. Δεν θα δεχθούμε νομοθετική παρέμβαση για αποφυλάκιση βιαστών και τρομοκρατών».

Κόντρα για την οικονομία

Ο κ. Σκουρλέτης και η κυρία Μπακογιάννη αντάλλαξαν διαξιφισμούς και για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης. «Όλοι γνωρίζουν ότι έχουμε χρηματοδοτικό πρόβλημα. Πληρώνουμε και δεν λαμβάνουμε χρήματα» τόνισε. «Τα λεφτά υπάρχουν και θα πληρωθεί το ΔΝΤ» ξεκαθάρισε. «Θα βγάλουμε τον Απρίλιο. Θα ζούμε, όμως, από εκεί και πέρα το μαρτύριο της σταγόνας;» αναρωτήθηκε, λέγοντας ότι «επιχειρείται ο στραγγαλισμός μίας χώρας».

Δήλωσε ακόμα, αισιόδοξος για εξεύρεση κοινά επωφελούς λύσης και διέψευσε ότι συνέδεσε οποιοδήποτε ελληνικό σχέδιο με τη Ρωσία.

«Στείλαμε αντιφατικά μηνύματα στους δανειστές. Δεν δίνει η κυβέρνηση εικόνα σοβαρής διαπραγμάτευσης» επισήμανε από την πλευρά της η κυρία Μπακογιάννη. «Δεν έχετε εντολή να βγείτε από το ευρώ» υπενθύμισε προς τον υπουργό.

Η ίδια τόνισε πως οι προτάσεις Βαρουφάκη περιλαμβάνουν επιπλέον έσοδα 6,2 δισ. ευρώ χωρίς να αναφέρεται από που θα προκύψουν και εξέφρασε φόβους πως αυτά θα προέλθουν τελικά από δημοσιονομικά μέτρα. Αμφισβήτησε επίσης και το τελικό ποσοστό πρωτογενούς πλεονάσματος που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα είναι στο 1,5% του ΑΕΠ.

Η κυρία Μπακογιάννη είπε πως το μεγαλύτερο λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν ο ΕΝΦΙΑ και γενικότερα η φορολογική της πολιτική, ενώ τόνισε προς τον Π. Σκουρλέτη ότι η λαϊκή εντολή δεν είναι η έξοδος από το ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ακόμα πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταργήσει το επόμενο τετράμηνο τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και να νομοθετήσει για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Σχολίασε τέλος ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν καλοβλέπουν το τελευταίο ενδεχόμενο.

 

 

 


σχετικα αρθρα