current views are: 3

3 Απριλίου 2015
Δημοσίευση11:05

Άρση των περιορισμών διακίνησης κεφαλαίων στην Κύπρο

Πλήρη άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. 

Δημοσίευση 11:05’
αρθρο-newpost

Πλήρη άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. 

Πλήρη άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης

«Από την ερχόμενη Δευτέρα αίρονται και οι τελευταίοι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων που αφορούν συναλλαγές και μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο προεδρικό μέγαρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιορισμοί είχαν επιβληθεί τον Μάρτιο του 2013 όταν έγινε το bail-in των καταθετών στις δύο μεγάλες τράπεζες της χώρας. 

«Η άρση και των τελευταίων περιορισμών σηματοδοτεί την οριστική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό μας σύστημα», δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Από σήμερα ενισχύεται η θετική προοπτική για άντληση επενδύσεων σε συνθήκες πλήρους εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας. Ενισχύεται η δυνατότητα των τραπεζών να αντλήσουν κεφάλαια και να χρηματοδοτήσουν με ασφάλεια την οικονομία, με θετικό αντίκτυπο στην στήριξη των πολιτών, των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης».


σχετικα αρθρα