current views are: 5

6 Απριλίου 2015
Δημοσίευση11:26

H Τουρκία μπλόκαρε Facebook, Twitter και Youtube

Οι τουρκικές αρχές μπλόκαραν την πρόσβαση σε Facebook, Twitter και Youtube με αφορμή τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του εισαγγελέα, ο οποίος έπεσε θύμα ομηρίας ενόπλων την περασμένη εβδομάδα.

 

Δημοσίευση 11:26’
αρθρο-newpost

Οι τουρκικές αρχές μπλόκαραν την πρόσβαση σε Facebook, Twitter και Youtube με αφορμή τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του εισαγγελέα, ο οποίος έπεσε θύμα ομηρίας ενόπλων την περασμένη εβδομάδα.

 

Οι τουρκικές αρχές, έπειτα από εισαγγελική εντολή, μπλόκαραν την πρόσβαση σε Facebook, Twitter και Youtube με αφορμή τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του εισαγγελέα, ο οποίος έπεσε θύμα ομηρίας ενόπλων την περασμένη εβδομάδα.

«Έχει σχέση με τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του εισαγγελέα. Αυτό που συνέβη μετά (τον φόνο του) είναι εξίσου επαχθές με το ίδιο το συμβάν», σχολίασε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

Oι αρχές επιβεβαίωσαν το «μπλόκο» έπειτα από διαμαρτυρίες χρηστών. Σύμφωνα με την Hurriyet αφορά 166, συνολικά, ιστοτόπους που δημοσίευσαν τις αμφιλεγόμενες φωτογραφίες, μεταξύ αυτών και εφημερίδων που τις αναπαρήγαγαν και υποχρεούνται να τις αφαιρέσουν.

Λίγο αργότερα, το Twitter συμμορφώθηκε με το αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τούρκος αξιωματούχος.

«Η απαγόρευση πρόκειται να αρθεί εντός ολίγων λεπτών. Οι χρήστες σε όλη την Τουρκία θα είναι σε θέση εντός μίας ώρας να συνδεθούν με το Twitter», δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Δύο ένοπλοι, με σύδεση προς την ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C κράτησαν όμηρο τον εισαγγελέα, Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση των συνθηκών του θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων για το πάρκο Γκεζί.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της ομηρίας, οι τουρκικές αρχές διέκοψαν τη ροή ενημέρωσης προς τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Κιράζ, έπειτα από δράμα έξι ωρών υπέκυψε στα τραύματά του, στο νοσοκομείο, με τους τούρκους αστυνομικούς να σκοτώνουν τους ενόπλους.

 

 


σχετικα αρθρα