current views are: 4

6 Απριλίου 2015
Δημοσίευση15:28

Μεγάλη Τετάρτη με Μότσαρτ στο Δημοτικό Πειραιά

Δημοσίευση 15:28’

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ θα παρουσιάσει το  Requiem του Mozart στο ιστορικό θέατρο του Μεγάλου Λιμανιού.

Το τελευταίο ημιτελές έργο του Μότσαρτ επέλεξε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ για να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ένα έργο, του οποίου η γέννηση καλύπτονταν μέχρι πρόσφατα από πέπλο μυστηρίου, αφού, μετά τον θάνατο τού συνθέτη, η  σύζυγός του απευθύνθηκε σε κάποιους από τους μαθητές του συζύγου της για να ολοκληρώσουν τη σύνθεση. Κατά συνέπεια το έργο το οποίο γνωρίζουμε σήμερα ως «Ρέκβιεμ» του Μότσαρτ οφείλει πολλά όσον αφορά  στην τελική μορφή του στον Φραντς Ξάβερ Ζύσμαϋρ –δεν παύει όμως να είναι έργο του μεγάλου συνθέτη παρά τις αμφιβολίες που κατά καιρούς έχουν εκφραστεί.

Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ θα διευθύνει ο Μιχάλης Οικονόμου. Σολίστ θα είναι η σοπράνο Σοφία Κυανίδου, η μεσόφωνος Ελένη Βουδουράκη, ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος και ο μπάσος Αλέξανδρος Σταυρακάκης. Η Ολύνα Ξενοπούλου θα είναι η αφηγήτρια ενώ θα συμμετέχει η Χορωδία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ plus.

Requiem του Mozart, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου, 21.00.  Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του θεάτρου καθώς και από την υπηρεσία εισιτηρίων στην Αθήνα (Πανεπιστημίου 39), τηλεφωνικά στο 210.72.34.567 και μέσω διαδικτύου στο www.ticketservices.gr.


σχετικα αρθρα