current views are: 1

9 Απριλίου 2015
Δημοσίευση16:11

Λαγκάρντ: Προετοιμασμένη για Grexit η Ευρωζώνη – Πήρα τα λεφτά μου πίσω

Αυστηρές προειδοποιήσεις απηύθηνε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ προς την Αθήνα.

Δημοσίευση 16:11’
αρθρο-newpost

Αυστηρές προειδοποιήσεις απηύθηνε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ προς την Αθήνα.

Αυστηρές προειδοποιήσεις απηύθηνε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ προς την Αθήνα, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την καταβολή της δόσης των 459 εκατ. ευρώ.

Mιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, η κυρία Λαγκάρντ τόνισε ότι η Ελλάδα θα υπέφερε σε περίπτωση χρεοκοπίας και εξόδου από την Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι η νομισματική ένωση είναι καλύτερα προετοιμασμένη για ένα τέτοιο σοκ σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν.

«Θα ήταν μία τραγική κατάσταση για τους Έλληνες» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Λαγκάρντ εξήγησε ότι η Ευρωζώνη είναι λιγότερο ευάλωτη λόγω της τραπεζικής ένωσης αλλά και της ισχυρότερης οικονομικής ένωσης.

Επιβεβαίωσε την καταβολή της δόσης

«Εισέπραξα τα χρήματά μου», δήλωσε ακόμα η κυρία Λαγκάρντ, ερωτηθείσα σχετικά κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Ουάσινγκτον.

Η Αθήνα ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έδωσε στην Τράπεζα της Ελλάδας εντολή να μεταφέρει στο ΔΝΤ ένα ποσό ύψους 459 εκατ. ευρώ.

«Νέα πραγματικότητα» η κακή οικονομία

Λίγο αργότερα, σε ομιλία της στο Atlantic Council, ένα ινστιτούτο μελετών της Ουάσινγκτον, η επικεφαλής του ΔΝΤ επεσήμανε τον κίνδυνο «η  ασθενική ως μέτρια οικονομική ανάπτυξη να γίνει “η νέα πραγματικότητα”, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους παγιδευμένους στη μακροχρόνια ανεργία κι αυξάνοντας τους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα».

Στις προηγούμενες προβλέψεις του, τον Ιανουάριο, το ΔΝΤ είχε αναφέρει ότι η παγκόσμια οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,3%, με τις ανεπτυγμένες οικονομίες να καταγράφουν επέκταση των οικονομιών τους κατά 1,8% και τις αναπτυσσόμενες 4,4% του ΑΕΠ.
Το πρόβλημα «δεν είναι ότι η συνολική ανάπτυξη είναι κακή», τόνισε η Λαγκάρντ. «Είναι μάλλον ότι, με δεδομένες τις εμμένουσες συνέπειες της μεγάλης ύφεσης για τους ανθρώπους… η ανάπτυξη αυτή απλά δεν αρκεί». 

 


σχετικα αρθρα