current views are: 1

19 Απριλίου 2015
Δημοσίευση06:00

BarBara Que

Ο μεγάλος και άνετος χώρος περιλαμβάνει εκτός από το ισόγειο, ένα μπαλκόνι- ημιόροφο και κήπο. «Χρησιμοποιήσαμε αντί για τοίχο, μια μεγάλη τζαμαρία στην πλευρά του κήπου ώστε να υπάρχει η αίσθηση ότι ο μέσα χώρος “ανοίγει” προς έξω. 

Δημοσίευση 06:00’
αρθρο-newpost

Ο μεγάλος και άνετος χώρος περιλαμβάνει εκτός από το ισόγειο, ένα μπαλκόνι- ημιόροφο και κήπο. «Χρησιμοποιήσαμε αντί για τοίχο, μια μεγάλη τζαμαρία στην πλευρά του κήπου ώστε να υπάρχει η αίσθηση ότι ο μέσα χώρος “ανοίγει” προς έξω. 

«Στο Νιού Τζέρσεϊ επικρατεί ένας αστικός μύθος σύμφωνα με τον οποίο το 1700 ζούσε εκεί μια μάγισσα. Λόγω των αντιλήψεων της εποχής την καταδίκασαν σε θάνατο και την έκαψαν στην πυρά. Το όνομά της ήταν Barbara Que. Από τότε κάθε φορά που οι κάτοικοι του Νιού Τζέρσεϊ ήθελαν να περιγράψουν το μέγεθος της φωτιάς που απαιτείται για να ψήσουν κρέας, αναφέρονταν στη φωτιά που έκαψαν την Barbara Que. Με τα χρόνια οι λέξεις άρχισαν να ενώνονται και τελικά να χρησιμοποιούνται ως μία, η οποία κατέληξε ως συνώνυμη του ψησίματος σε εξωτερικούς χώρους. Έτσι λέγεται ότι βγήκε η λέξη barbeque». Αυτή την ενδιαφέρουσα ιστορία ανακάλυψαν οι υπεύθυνοι του BarBara Queόταν έψαχναν ιδέες για το όνομα του μαγαζιού στο διαδίκτυο. Τον περασμένο Μάρτιο ανέλαβαν τον άδειο χώρο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στα Βριλήσσια και σήμερα το μαγαζί μετράει λίγο παραπάνω από δύο μήνες ζωής. Κι έχει και όνομα με ψαρωτική καταγωγή. 

Ο μεγάλος και άνετος χώρος περιλαμβάνει εκτός από το ισόγειο, ένα μπαλκόνι- ημιόροφο και κήπο. «Χρησιμοποιήσαμε αντί για τοίχο, μια μεγάλη τζαμαρία στην πλευρά του κήπου ώστε να υπάρχει η αίσθηση ότι ο μέσα χώρος “ανοίγει” προς έξω. Την κατασκευή και τη διακόσμηση ανέλαβαν οι TeMP Architects που μας βοήθησαν να πετύχουμε ένα πιο vintage concept σε συνδυασμό με μοντέρνα αισθητική» εξηγεί ο Τάσος, ένας από τους υπεύθυνους του χώρου. Τα άνετα τραπέζια και οι καρέκλες -καθένα σε διαφορετικό σχήμα και χρώμα- και η μεγάλη μπάρα στα αριστερά του μαγαζιού θυμίαζουν όντως κάποιο burgerάδικο του Brooklyn όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει φαγητό και cocktails. Πράγματι, ο κατάλογος προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από starters, σαλάτες, κρεατικά, burgers και γλυκά που επιμελείται ο ικανότατος σεφ Στέλιος Μάνδαλος. Τα μπιφτέκια των burgers είναι ζυμωμένα αποκλειστικά με Black Angus, που θεωρείται το καλύτερο μοσχαρίσιο κρέας στον κόσμο και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, κρεατίνη, βιταμίνη Β, σίδηρο και φώσφορο.

Ξεχωρίσαμε το Argentina (iceberg, ντομάτα, τσένταρ, καραμελωμένα πράσα, μαγιονέζα και πέστο μυρωδικών), το BarBara Que (iceberg, ντομάτα, τσένταρ, τηγανητό αυγό, ψητά κρεμμύδια και σπιτική BBQ sauce)  και το Italian Mafia (ρόκα, ντομάτα, τριμμένη παρμεζάνα, πάστα φρέσκων μανιταριών αρωματισμένη με λάδι τρούφας και mayo sauce), όλα 9 – 10 € μαζί φυσικά με λαχταριστές crashed potatoes.

Για starters δοκιμάστε liver roast beef  (συκώτι από μοσχαράκι γάλακτος ψημμένο στη σχάρα με δενδρολίβανο, λεμόνι και αρωματικό βούτυρο/ 6,5 €) ενώ στις επιλογές περιλαμβάνονται μεξικάνικα burritos, κοτομπουκιές κ.ά.. Χορταστικότατες κι εναλλακτικές πλήρες γεύματος η chicken salad με καβουρδισμένα κάσιους,ντοματίνια, ψητό κοτόπουλο, τραγανό κρουτόν, τριμμένη παρμεζάνα και sauce γιαουρτιού (8, €) και η mixed grill salad με ποικιλία ψητών λαχανικών, βαλεριάνα, ντοματίνια, ψητό μπέικον και βινεγκρέτ μουστάρδας (6,5€).

Μπορεί να ακούγονται, να φαίνονται και, πιστέψτε εμάς που τα δοκιμάσαμε, να είναι χορταστικά και νόστιμα, αλλά αφήστε οπωσδήποτε χώρο για επιδόρπιο, είτε για το μιλφέιγ σοκολάτας (5,50€) ή το modern banofee (5,50€) με καραμελωμένη μπανάνα και νουγκατίνα που αποτελούν χαρακτηριστικά highlights του καταλόγου. Η κουζίνα λειτουργεί από τη μία το μεσημέρι έως τις δώδεκα το βράδυ (άντε και λίγο πιο αργά Παρασκευή και Σάββατο), ενώ ο χώρος μένει ανοιχτός για ποτό.  

Τι θα ακούτε ενώ φλερτάρετε με το black angus; Η μουσική κινείται μεταξύ soul και jazz και κάθε Σάββατο κάποιος DJ τηρεί πιστά το ίδιο ύφος.

Ιωάννα Παναγοπούλου 

BarBara Que, Εθνικής Ανιστάσεως 27, Βριλήσσια, 213 0349058


σχετικα αρθρα