current views are: 5

20 Απριλίου 2015
Δημοσίευση05:05

Κανελόνια με κιμά και κασέρι

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε για 7’ – 8’ για να καβουρντιστεί ο κιμάς και προσθέτετε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. 

Δημοσίευση 05:05’
αρθρο-newpost

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε για 7’ – 8’ για να καβουρντιστεί ο κιμάς και προσθέτετε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. 

Υλικά

  • 16 κανελόνια (έτοιμα για γέμισμα, χωρίς βράσιμο)
  • 500 γρ. κιμάς
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ντοματάκι κονσέρβας
  • 30 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 2-3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια μπεσαμέλ
  • αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε για 7’ – 8’ για να καβουρντιστεί ο κιμάς και προσθέτετε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Βράζετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία. Ρίχνετε μέσα το μαϊντανό, το μισό τυρί, τα αυγά και τη φρυγανιά και ανακατεύετε το μείγμα.

Γεμίζετε τα κανελόνια με τη γέμιση του κιμά. Μ’ ένα κουτάλι ρίχνετε λίγη από τη σάλτσα μπεσαμέλ σε πυρίμαχη πιατέλα. Βάζετε σε μία στρώση τα κανελόνια και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ ανακατεμένη με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε το φαγητό για 50’ – 55’ μέχρι να ροδίσει.


σχετικα αρθρα