Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την παρέμβαση του  στο Reuters έστειλε μήνυμα στους εταίρους αλλά και φωτογράφισε τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος εργάζεται ώστε να μην βρεθεί συμβιβαστική λύση. 

Τι είπε ο πρωθυπουργός; Κάρφωσε ουσιαστικά τις διαρροές που εκπορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα του Βερολίνου και βρίσκουν καλούς «αγωγούς» και εντός των συνόρων:  

«Παρά τις κακοφωνίες και τις αλλοπρόσαλλες διαρροές και δηλώσεις των τελευταίων ημερών από την άλλη πλευρά, παραμένω σταθερά αισιόδοξος για συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα. Γιατί γνωρίζω ότι η Ευρώπη έχει μάθει να ζει μέσα από τις διαφωνίες της, να συνθέτει προωθητικά και να προχωράει. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη των δημοκρατικών παραδόσεων και του Διαφωτισμού δεν θα υποκύψει σε ακραίες φωνές κάποιων, δεν θα επιλέξει τον δρόμο ενός ανήθικου και στυγνού χρηματοδοτικού εκβιασμού, αλλά το δρόμο της γεφύρωσης των διαφορών, το δρόμο της σταθερότητας και του αμοιβαίου σεβασμού, πάνω απο όλα στη δημοκρατία, προς όφελος του κοινού ευρωπαϊκού μας μέλλοντος». 

Προφανώς οι «ακραίες φωνές κάποιων» και ότι η δημοκρατική Ευρώπη «δεν θα επιλέξει τον δρόμο ενός ανήθικου και στυγνού χρηματοδοτικού εκβιασμού» φωτογραφίζουν τον κ. Σόιμπλε. Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών από την αρχή έδειξε να μην αντιλαμβάνεται την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα και χωρίς κανένα σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες απαίτησε τη συνέχιση του μνημονίου παρά το γεγονός ότι η λαϊκή εντολή ήταν για αλλαγή του. Φυσικά όχι των στόχων αλλά της αποτυχημένης συνταγής που επί πέντε χρόνια επιβάλλεται εκβιαστικά χωρίς αποτέλεσμα.

Το σχέδιο του κ. Σόιμπλε είναι να οδηγήσει  την Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι σε ασφυξία προκειμένου η κυβέρνηση να υπαναχωρήσει από όλες τις κόκκινες γραμμές της και φανεί ανακόλουθη σε σχέση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις ή να πέσει. Όλα αυτά τα κάνει για να μην αμφισβητηθούν οι πολιτικές επιλογές του και όσα σχεδιάζει συνολικότερα για την ευρωζώνη. 

Η εικόνα του «κύριου τέλειου»  Σόιμπλε αμφισβητήθηκε με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, βρέθηκε ένας πραγματικός οικονομολόγος με διεθνή αναγνώριση –Βαρουφάκης- να του κλέψει τη… δόξα.  

Ο Σόιμπλε, όμως, είναι και κουτοπόνηρος, γιατί πλέον έχουμε μάθει να τον διαβάζουμε. Η παρότρυνση του, λοιπόν, να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση δάνειο από τους Ρώσους ή τους Κινέζους δείχνει την ανησυχία του αλλά την έκανε σε Αμερικανικό έδαφος προκειμένου να εκνευριστούν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι οι οποίοι ενοχλούνται με το Ρωσικό φλερτ προς την Ελλάδα αλλά και την Κινεζική κυριαρχία. 

Έφτασε η ώρα να τελειώνουμε με τα παιχνίδια του κ. Σόιμπλε! 

Ο ‘Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε το πολιτικό θέμα με την παρέμβαση του  στο πρακτορείο Reuters  σε πείσμα των υποβολιμαίων δημοσιευμάτων, που επαναφέρουν τα σενάρια περί Grexit με σκοπό την άσκηση πιέσεων στην Αθήνα, και  ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν σημεία σύγκλισης, τα οποία "είναι ήδη πάρα πολλά και συγκροτούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η συμφωνία μας". 

Η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί την ρήξη, αν την επιθυμούν άλλοι, ας αναλάβουν και την ευθύνη.