current views are: 1

19 Απριλίου 2015
Δημοσίευση05:29

Έρχονται ξανά βροχές και καταιγίδες

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού, σήμερα Κυριακή, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Δημοσίευση 05:29’
αρθρο-newpost

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού, σήμερα Κυριακή, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού, σήμερα Κυριακή, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα βορειοανατολικά, και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής από το απόγευμα. Η θερμοκαραίσ θα κυμανθεί από 13-23 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 3-5 και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες υα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν σπορδαικές βροχές και μενονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη το απόγευμα θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις και κατά τόπους βροχές. Οι άνεμοι θα είναι μέτριας έντασης, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και 26 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα, προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Στις Κυκλάδες,  τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους από το απόγευμα θα σημειώνονται ασθενείς βροχές. Η ένταση των ανέμων δεν θα ξεπερνά τα 5 μποφόρ.

Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και  την Εύβοια προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και στις περισσότερες περιοχές θα βρέξει. Η θερμοκρασια δεν θα ξεπεράσει τους 22 με 24 βαθμούς.

Στη Θράκη και την Μακεδονία αναμένονται συννεφιά, βροχές και στα ορεινά καταιγίδες. Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα θα πέσει και θα κυμανθεί από 6 έως 18 με 20 βαθμούς. Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά Ελλάδα αναμένονται  αρχικά λίγες νεφώσεις και μετά το μεσημέρι μικρής διάρκειας βροχές. Η ένταση των ανέμων θα είναι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 20 με 22 βαθμούς. Στην Πελοπόννησο θα σημειωθούν από το μεσημέρι αυξημένες νεφώσεις και το απόγευμα και το βράδυ σποραδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 24 βαθμούς.
 
 


σχετικα αρθρα