current views are: 2

21 Απριλίου 2015
Δημοσίευση01:00

Hμερίδες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο από την ΕΛ.ΑΣ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ημερίδες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στη Χίο και την Παλλήνη.

Δημοσίευση 01:00’
αρθρο-newpost

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ημερίδες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στη Χίο και την Παλλήνη.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ημερίδες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στη Χίο και την Παλλήνη.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε μετά από σχετικές προσκλήσεις που έλαβε, δυο ημερίδες στη Χίο και την Παλλήνη, για θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

 Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργάνωσε στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χίου «Αδαμάντιος Κοραής», ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18/04/2015 στη Βιβλιοθήκη «Αδαμάντιος Κοραής».

 Επίσης, συμμετείχε σε ημερίδα της Διαχειριστικής Επιτροπής του Οικιστικού Συγκροτήματος «Λόφος Έντισον», η οποία διοργανώθηκε στις 19/04/2015 στην Παλλήνη.

 Οι ημερίδες απευθύνονταν σε όσους επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

 Οι εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη και εξειδικευμένους αξιωματικούς της Διεύθυνσης.

 Συγκεκριμένα, οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή των ημερίδων ήταν οι εξής:

· Μέτρα προστασίας στο διαδίκτυο.

· Το φαινόμενο του Cyberbullying.

· Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

· Κραυγές απόγνωσης μέσω διαδικτύου (Πρόληψη αυτοκτονιών).

· Ηλεκτρονικό έγκλημα και νομοθεσία που εφαρμόζεται.

 Στόχος των ημερίδων ήταν, επίσης, η προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID παράλληλα με τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, καθώς και η ενημέρωση γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών για τους τρόπους διαχείρισης των προκλήσεων των νέων τεχνολογιών.


σχετικα αρθρα