current views are: 1

25 Απριλίου 2015
Δημοσίευση06:00

Ριφιφί

Το εστιατόριο στην πολυσύχναστη γειτονιά των Εξαρχείων, ανανεώνει το γευστικό προφίλ του

Δημοσίευση 06:00’
αρθρο-newpost

Το εστιατόριο στην πολυσύχναστη γειτονιά των Εξαρχείων, ανανεώνει το γευστικό προφίλ του

Το εστιατόριο στην πολυσύχναστη γειτονιά των Εξαρχείων, ανανεώνει το γευστικό προφίλ του

 Το εστιατόριο στην καρδιά των Εξαρχείων τολμά από το 2006 να κάνει Ριφιφί στις ελληνικές γεύσεις που φέτος απογειώνονται στο ‘κενό αέρος’ με τις γαστριμαργικές δημιουργίες και το νέο menu που φέρει πλέον τη σφραγίδα του Chef & Καθηγητή του Εκπαιδευτικού Ομίλου Le Monde Στέλιου Αποστόλου, ενώ εξακολουθεί να στοχεύει στις προσιτές τιμές σε ένα ζεστό και χαρούμενο περιβάλλον με χρωματιστές πινελιές και διαχρονικά ρετρό στοιχεία.   Το Ρiφιφι διατηρεί τις γευστικές και συνάμα καλλιτεχνικές ανησυχίες του, οι οποίες αποτυπώνονται τόσο στους τοίχους που έχει επιμεληθεί η ζωγράφος Άννα Νουρή, όσο και στις καλλιτεχνικές εκθέσεις και τα happenings που συχνά φιλοξενεί.

  Η έμφαση παραμένει στην ποιοτική ελληνική κουζίνα, τα φρέσκα αγνά υλικά, τα τοπικά και εποχιακά προϊόντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, τις απλές καλομαγειρεμένες γεύσεις, καθώς και στις χειροποίητες δημιουργίες. Βασική καινοτομία, η τεχνική μαγειρέματος σε κενό αέρος που απογειώνει με ακρίβεια και συνέπεια ακόμα και ένα συνηθισμένο πιάτο. Η μαγειρική σε κενό αέρος για 16-24 ώρες εγγυάται ένα αληθινά συναρπαστικό αποτέλεσμα σε υφή, γεύση, όγκο και άρωμα, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει τη διατροφική αξία του πιάτου μας, καθώς διατηρεί τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες, αποφεύγοντας την οξείδωση των τροφών και κάθε είδους μικρόβιο που αναπτύσσεται σε κοινές συνθήκες συντήρησης, όπως το μπεν μαρί.

Η παρασκευή του πιάτου ολοκληρώνεται τη στιγμή της παραγγελίας σας και φτάνει στο τραπέζι σας πάντα φρεσκομαγειρεμένο, ενώ στην κουζίνα του ΡΙΦΙΦΙ δεν θα συναντήσετε ποτέ κανενός είδους τεχνητής χημικής ουσίας, συντηρητικών ή χρωστικών.   Πέρα από τις ευχάριστες γαστριμαργικές εκπλήξεις, το Ριφιφί σερβίρει κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 10 το βράδυ έναν κόκορα που δεν τρώγεται με τίποτα, αλλά είναι πέρα για πέρα απολαυστικός. Ο ‘ΚΟΚΟΡΑΣ’, το πρώτο θεατρικό σίριαλ, λαμβάνει χώρα στο διπλανό σας τραπέζι για 30 λεπτά και χωρίς εισιτήριο ή έξτρα χρέωση πέρα από το δείπνο σας. ‘Η γριά’, το 1ο από τα 4 επεισόδια της σεζόν, ξεκινά την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και για 10 μόνο παραστάσεις.  

Τα Πιάτα Του Ριφιφί.   Το ζυμωτό ψωμί είναι το τέλειο συνοδευτικό για τα τυριά που ‘κατάγονται’ από την Νάξο (πικάντικο αρσενικό και κρασοτύρι), αλλά και την μυτιληνιά φέτα, η οποία μεταμορφώνεται επίσης σε γευστικό πρώτο πιάτο ως μπάρα με μούσλι, ψημένη στο φούρνο, συνοδεία χειροποίητης μαρμελάδας ντομάτας με δύοσμο.   Οι σαλάτες με μεγάλη ποικιλία λαχανικών και πρωτότυπα dressing προσφέρονται σε 2 μεγέθη. Δοκιμάστε τη σαλάτα ‘Ριφιφί’ με κρίθινα παξιμάδια, ρόκα, κρητική ξυνομηζύθρα και λιαστή ντομάτα, τη σαλάτα ‘Σταμναγκάθι’ με μανιάτικο σύγκλινο και κατίκι Δομοκού, ή την πλούσια χειμερινή σαλάτα.  

Τα ορεκτικά αρκούν από μόνα τους να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Το λουκάνικο -ήδη κλασικό και αγαπημένο πιάτο – φτιάχνεται στην κουζίνα από χοιρινή σπάλα, γραβιέρα και λιαστή ντομάτα. Η τηγανιά, άλλη μια σπεσιαλιτέ σιγομαγειρεμένη σε κενό αέρος για 24 ώρες, ξεφεύγει από τον κλασικό συνδυασμό λεμόνι-ριγάνη και βυθίζεται σε ένα μείγμα μαυροδάφνης και μπαλσάμικο, με φύλλα ρόκας και κρουτόν γραβιέρας Αμφιλοχίας. Τα ποντιακά μπουρεκάκια με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο γεμιστά με πατάτα και φέτα φλερτάρουν με ένα ντιπ κάπαρης, πουρές από φακές συνοδεύει τα μανιταρομπιφτέκια, και η σκεπαστή κυπριακή πίτα κρύβει μέσα της κιμά, πράσο και γραβιέρα.

Τα φρέσκα ζυμαρικά παρασκευάζονται στην κουζίνα μας από αγνά φυσικά υλικά, χωρίς συντηρητικά, και βράζονται τη στιγμή της παραγγελίας σας. Δοκιμάστε, λοιπόν, τις παπαρδέλες με κιμά μανιταριών, καρύδι και λάδι μαύρης τρούφας ή τις ραβιόλες γεμισμένες με μοσχαρίσιο κιμά και λιαστή ντομάτα.   Όλα τα μαγειρευτά σιγομαγειρεύονται σε κενό αέρος και ενδεικτικά έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε αρνάκι με σταμναγκάθι σε λεμονάτη σάλτσα, στιφάδο από μοσχαρίσια μάγουλα με αποξηραμένα δαμάσκηνα σε πήλινο σκεπασμένο με σφολιάτα, και κοκκινιστό κοτόπουλο με χειροποίητες χυλοπίτες.   Οι επιλογές της σχάρας απαρτίζονται, μεταξύ άλλων, από σουτζούκια από σκέτο μοσχαρίσιο κιμά, σουβλάκι από μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλο με σάλτσα με ‘σπιτική’ κέτσαπ, γιαούρτι και ψητή γλυκοπατάτα, καθώς και από μπιφτέκι με τηγανητό αυγό και πατάτες.

  Οι θαλασσινές γεύσεις δεν θα λείψουν από το τραπέζι σας: τα μαριναρισμένα φιλέτα φρέσκου γαύρου συναντούν τις παντρεμένες σαρδέλες ως πρώτα πιάτα, ενώ ο φρέσκος σολομός στη λαδόκολλα συνοδεύεται με λαχανικά εποχής.   Συνοδεύστε τα εδέσματά με ένα κρασί από την ενδιαφέρουσα λίστα μικρών παραγωγών. Σύντομα μάλιστα το Ριφιφί ξεκινά την εμφιάλωση δικού του κρασιού, από καλλιεργητή στην περιοχή της Αταλάντης.   Τα επιδόρπια: η μους από φρέσκο ανθότυρο ακουμπά στο γλυκό του κουταλιού, το ποσαρισμένο αχλάδι ή μήλο βυθίζεται σε σιρόπι από κρόκο Κοζάνης και τα σοκολατένια μπράουνις δροσίζονται με παγωτό βανίλια.   Δεν λείπουν οι καθημερινές διαφορετικές επιλογές σε πιάτα ημέρας, ανάλογα με τα εποχιακά υλικά. Κατά τη χειμερινή σεζόν, προσφέρονται όσπρια, σούπες, μαγειρευτά, καθώς και φρέσκα ψάρια ανοιχτής θαλάσσης. 

 ΡΙΦΙΦΙ Εμμανουήλ Μπενάκη 69Α & Βαλτετσίου, Εξάρχεια  Τηλ 210 330 0237

 


σχετικα αρθρα