current views are: 7

22 Απριλίου 2015
Δημοσίευση08:16

Ελεύθερος ο Λεωνίδας Μπόμπολας- Κατέβαλε 1,8 εκατ. ευρώ

Ελεύθερος αφού κατέβαλε 1,8 εκατ. ευρώ αφέθηκε ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας μετά την απολογία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δημοσίευση 08:16’
αρθρο-newpost

Ελεύθερος αφού κατέβαλε 1,8 εκατ. ευρώ αφέθηκε ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας μετά την απολογία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ελεύθερος αφού κατέβαλε 1,8 εκατ. ευρώ αφέθηκε ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας μετά την απολογία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο επιχειρηματίας προχώρησε στην καταβολή του ποσού, με βάση τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικού για οφελέτες. 

Η σύλληψη ήρθε έπειτα από ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή στον επιχειρηματία, που σχετίζεται με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Το όνομά του βρίσκεται τόσο στην λίστα Λαγκάρντ, αλλά και σε άλλες λίστες για εμβάσματα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνολικός φόρος που καταλογίζεται στον επιχειρηματία, φτάνει περίπου τα 4 εκατ. ευρώ και αφορά στα χρήματα που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του στην τράπεζα HSBC Γενεύης.  Ο 52χρονος ερευνάται για τις οφειλές αλλά δεν καταβλήθηκε κάποιο ποσό διότι το αμφισβητεί. Έτσι, σε βάρος του κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά και κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. 

Τα αδικήματα είναι αυτά της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων.

Πάντως ο ίδιος αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ότι: 

Με πρωτοβουλία μου επικοινώνησα σήμερα με τις αρμόδιες Αρχές της Δικαιοσύνης για διευθέτηση υπόθεσης φορολογικής φύσης.

Η υπόθεση ήδη αρχειοθετήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών, μετά την οριστική διοικητική επίλυση της. Ο,τιδήποτε άλλο αναφέρεται δεν ευσταθεί.

Το χρονικό

Νωρίτερα, εκτελέστηκε το αυτόφωρο έπειτα από εισαγγελική παραγγελία για τον αδερφό του Φώτη Μπόμπολα, Λεωνίδα Μπόμπολα.  Ο 52χρονος επιχειρηματίας είναι διευθύνοντας σύμβουλος στην κατασκευαστική εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ο κ. Μπόμπολας ενημερώθηκε το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργο Καλούδη και Χρήστο Τζούρα ότι εφόσον πληρώσει το χρέος που του καταλογίζεται δεν θα προχωρήσει εναντίον του η ποινική διαδικασία με την άσκηση ποινικής δίωξης κακουργηματικού βαθμού εναντίον του.

Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται, και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής από τον κ. Μπόμπολα θα εκδοθεί απαλλακτική διάταξη.


σχετικα αρθρα