current views are: 6

22 Απριλίου 2015
Δημοσίευση12:22

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας «ζεσταίνει» με σειρά εκδηλώσεων

Το Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος μας προσκαλεί σε μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων με άξονα τη μουσική, το βιβλίο και το θέατρο για ενήλικες και παιδιά.

Δημοσίευση 12:22’
αρθρο-newpost

Το Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος μας προσκαλεί σε μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων με άξονα τη μουσική, το βιβλίο και το θέατρο για ενήλικες και παιδιά.

Το Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος μας προσκαλεί σε μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων με άξονα τη μουσική, το βιβλίο και το θέατρο για ενήλικες και παιδιά.

Οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής» συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα με δύο μουσικές διαλέξεις, εργαστήρια για παιδιά και γονείς και μια ομιλία γύρω από το βιβλίο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά:

23.04.2015, ώρα 19.00

Οπερατικές ιστορίες

Η ιστορία της όπερας σε έναν κύκλο συναυλιών/διαλέξεων, που οι σπουδαστές του Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμηνεύουν ζωντανά αποσπάσματα από τα σπουδαιότερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου. Η πρώτη συνάντηση του Απριλίου πραγματεύεται τη θεματική «Από τις απαρχές του είδους έως και τον Χαίντελ».

Κείµενα: Νίκος ∆οντάς
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βασιλείου
Παρουσίαση: Αλέξανδρος Ευκλείδης, σκηνοθέτης

 

24.04.2015,  ώρα 18.00

Artist’s book: όταν ο καλλιτέχνης συναντάει τον εκδότη

Τα artist’s books ή «βιβλία καλλιτεχνών» γεννιούνται στο μυαλό του καλλιτέχνη και αντιμετωπίζονται από τον εκδότη σαν αυτοτελή έργα. Σαν αντικείμενο ξεφεύγουν από το βιβλίο για να πάνε προς το έργο τέχνης. Σε αυτή τη συνάντηση θα συζητηθεί η στενή συνεργασία του εκδότη με τον καλλιτέχνη για να γίνει η αποτύπωση και η μεταφορά του έργου τέχνης σε βιβλίο.

Ομιλητές: Ελένη Σαρόγλου (εκδόσεις Cubeart), Λήδα Παπακωνσταντίνου (καλλιτέχνης), Χρήστος Λιάλιος (σχεδιαστής των βιβλίων & καλλιτέχνης),  Πάνος Κούρος (καλλιτέχνης & καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας,Τμήμα Αρχιτεκτόνων).

 

25.04.2015,  ώρα 11.00

Ιστορία της τέχνης για παιδιά σε τρεις σταθμούς

Δεύτερος σταθμός: Ο Μοντερνισμός

Βλέποντας έργα σταθμούς του Μοντερνισμού, παιδιά 6 – 12 ετών συζητάνε και αναλύουν πώς κάθε καλλιτέχνης επηρεάζεται από τους προηγούμενους δημιουργούς και πώς η ιστορία της τέχνης είναι μία συνεχής δημιουργία δεσμών και ρήξεων.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Κάτια Παπασπηλιοπούλου – Μαρία Παυλίδη

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

 

25.04.2015,  ώρα 19.00

Tι εικόνες ακούμε όταν βλέπουμε τη μουσική

Πόσο τρομακτικό θα ήταν το «Ψυχώ» με σουίνγκ; Γιατί ο Τζον Γουίλιαμς δεν χρησιμοποιεί ποτέ μπουζούκι; Πως θα ήταν το «Pulp Fiction» χωρίς τη Μισιρλού; Αυτές τις απορίες και κυρίως την ερώτηση του Μπιλ Μάρεϊ («Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι τρώγονται ακόμη από καρχαρίες. Δεν ακούν τη μουσική;»), θα προσπαθήσει να απαντήσει ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, σε μία μουσικοκινηματογραφική παρουσίαση με κοινό τόπο τις μουσικές και οπτικές συνθέσεις.

Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Ορέστης Ανδρεαδάκης

 

26.04.2015,  Ώρα 11.00

Ημέρα παιδικής εικαστικής δημιουργικότητας  

Το Κέντρο Επισκεπτών ανοίγεται προς τα έξω και με την βοήθεια των παιδιών κάνει διάφορες εικαστικές παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο. Ελάτε να ζωγραφίσουμε, να λερώσουμε τα χέρια μας, να κάνουμε εφήμερες κατασκευές και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί! Μία πρωτότυπη βιωματική εμπειρία για παιδιά και γονείς.

Τα παράλληλα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν είναι τα ακόλουθα, σε συνεχή ροή από τις 11:00 μέχρι τις 14:00:

• Τα τελάρα του Σουρεαλισμού
• Συνέχεια της ιστορίας στην τέχνη και την αρχιτεκτονική
• Ένα δάσος από γλυπτά

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Playroom

Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ένα επιπλέον δρομολόγιο του shuttle bus στις 12:00.

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

  • «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής», Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Κέντρο Επισκεπτών – Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα, τηλ: 210 8778396/8, email: visitorscenter@snfcc.org. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
  • Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.
  • Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης. 

σχετικα αρθρα