current views are: 4

27 Απριλίου 2015
Δημοσίευση04:55

Λαζάνια mexicain με λαχανικά

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι και το καλαμπόκι και τα πασπαλίζουμε με το καυτερό πιπέρι και το κύμινο. Ανακατεύουμε και απλώνουμε τα λαχανικά στο ταψί. Τα ψήνουμε για 25-30′ να μαλακώσουν.

Δημοσίευση 04:55’
αρθρο-newpost

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι και το καλαμπόκι και τα πασπαλίζουμε με το καυτερό πιπέρι και το κύμινο. Ανακατεύουμε και απλώνουμε τα λαχανικά στο ταψί. Τα ψήνουμε για 25-30′ να μαλακώσουν.

Υλικά

  • 8 πίτες τορτίγιας με διάμετρο 20 εκ. κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο για την επάλειψη του σκεύους
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού σάλτσα enchilada* (φτιαχτή ή έτοιμη)
  • 2 πορτοκαλί πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 240 γραμμ. κόκκινα φασόλια (στραγγισμένο βάρος)
  • 285 γραμμ. καλαμπόκι κονσέρβας (στραγγισμένο βάρος)
  • 1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι καυτερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 300 γραμμ. τυρί γκούντα ή τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι και το καλαμπόκι και τα πασπαλίζουμε με το καυτερό πιπέρι και το κύμινο. Ανακατεύουμε και απλώνουμε τα λαχανικά στο ταψί. Τα ψήνουμε για 25-30′ να μαλακώσουν.

Λαδώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 20×30 εκ. Απλώνουμε 2 κουταλιές από τη σάλτσα στον πάτο του σκεύους και από πάνω τακτοποιούμε τις μισές πίτες τορτίγιας.Βάζουμε ομοιόμορφα τα φασόλια, τη μισή ποσότητα από τα λαχανικά, τη μισή σάλτσα και τη μισή ποσότητα από το τυρί. Συνεχίζουμε με μία στρώση από τις υπόλοιπες πίτες, τα υπόλοιπα λαχανικά, τη σάλτσα και τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγητό και το ψήνουμε στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 30′. Κατόπιν το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄ακόμα.

Περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει και το σερβίρουμε με το γκουακαμόλε και γιαούρτι ή sour cream.

*Σάλτσα enchilada

 Υλικά

2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γραμμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας με το χυμό τους
1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι καυτερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε στο μούλτι τα ψιλοκομμένα ντοματάκια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.
Ρίχνουμε σταδιακά το χυμό ντομάτας ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και να μην υπάρχουν σβόλοι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση.
Μετά από 10′ αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Διατηρούμε τη σάλτσα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.


σχετικα αρθρα