current views are: 2

26 Απριλίου 2015
Δημοσίευση20:50

Tidal: Nέα υπηρεσία μουσικής που ανήκει σε καλλιτέχνες

Νέος παίκτης στην αγορά των υπηρεσιών straming μουσικής κάνει την εμφάνιση του από σήμερα, με την ονομασία Tidal και έχοντας από πίσω της δημοφιλείς καλλιτέχνες οι οποίοι και αποτελούν συνιδρυτές της εταιρείας.

 

Δημοσίευση 20:50’
αρθρο-newpost

Νέος παίκτης στην αγορά των υπηρεσιών straming μουσικής κάνει την εμφάνιση του από σήμερα, με την ονομασία Tidal και έχοντας από πίσω της δημοφιλείς καλλιτέχνες οι οποίοι και αποτελούν συνιδρυτές της εταιρείας.

 

Νέος παίκτης στην αγορά των υπηρεσιών straming μουσικής κάνει την εμφάνιση του από σήμερα, με την ονομασία Tidal και έχοντας από πίσω της δημοφιλείς καλλιτέχνες οι οποίοι και αποτελούν συνιδρυτές της εταιρείας.

Έτσι πριν μερικές ώρες, το Tidal ξεκίνησε επίσημα τη διάθεση των υπηρεσιών του, οι οποίες δε διαφέρουν από αυτές άλλων υπηρεσιών streaming μουσικής όπως το Spotify, το Pandrora, το Deezer κ.α. Το κύριο σημείο διαφοροποίησης του Tidal από τους ανταγωνιστές του είναι σύμφωνα με τους δημιουργούς του η κορυφαία ποιότητα ήχου που προσφέρει αλλά και το ότι ανήκει σε δημοφιλείς καλλιτέχνες του χώρου οι οποίο επιθυμούν να αλλάξουν την ισχύουσα επιζήμια κατάσταση σε ότι αφορά τις αμοιβές.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά την επίσημη παρουσίαση, καλλιτέχνες όπως oi Daft Pank, Coldplay, Arcade Fire, Madonna, Rihanna, Beyonce, Kanye West, Jay Z κ.α, βρέθηκαν στη σκηνή, υπογράφοντας τη «διακήρυξη λειτουργίας» της υπηρεσίας, η οποία επιθυμεί να καταστήσει τους καλλιτέχνες υπεύθυνους για το διαμοιρασμό της μουσικής τους. Σε δηλώσεις τους δεν έλειψαν δηλώσεις όπως «Avengers της μουσικής», ξεκαθαρίζοντας ότι το Tidal θα πληρώνει τα διπλάσια χρήματα στους καλλιτέχνες απ” ότι άλλες ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του Tidal θα είναι το αποκλειστικό περιεχόμενο που θα είναι σε θέση να προσφέρει με βάση συμφωνίες στις οποίες θα προχωρήσει με καλλιτέχνες, χωρίς να διευκρινίζεται αν οι ιδρυτές του θα αφαιρέσουν τη μουσική τους από άλλες παρόμοιες υπηρεσίες.

Με τις υπηρεσίες streaming μουσικής να αυξάνουν συνεχώς τη δημοφιλία τους, το Tidal προσφέρει δύο συνδρομητικά πακέτα και όχι κάποια δωρεάν πρόταση ακρόασης μουσικής. Το πρώτο συνδρομητικό πακέτο ονομάζεται Tidal Premium και με κόστος $10 μηνιαίως, προσφέρει κανονική ποιότητα ήχου με υψηλής ευκρίνειας βίντεο ενώ με το πακέτο Tidal HIFi μπορείτε να απολαύσετε κορυφαία ποιότητα ήχου, με τα διπλάσια όμως χρήματα..

Ανάμεσα στις χώρες που υποστηρίζεται αρχικά η υπηρεσία περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, με τον κάθε ενδιαφερόμενο να μπορεί να χρησιμοποιήσει δωρεάν οποιοδήποτε από τα δύο συνδρομητικά πακέτα για 30 ημέρες.

Να αναφέρουμε επίσης ότι η «αρχική σύνθεση» του Tidal έκανε αίσθηση, και η Apple, και πιο συγκεκριμένα ο Jimmy Iovine φημολογείται ότι έχει ξεκινήσει ήδη την προσπάθεια να δελεάσει ορισμένους από τους καλλιτέχνες που υπέγραψαν στην Tidal προσφέροντας αρκετά περισσότερα χρήματα προκαταβολικά.


σχετικα αρθρα