current views are: 2

27 Απριλίου 2015
Δημοσίευση05:29

Όταν ο Αλ Πατσίνο κοιμόταν στον δρόμο…

«Το χρήμα δεν ήταν ποτέ ο στόχος», υποστηρίζει ο Αλ Πατσίνο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Guardian με αφορμή το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει στο Leeds στις 16 Μαΐου. 

Δημοσίευση 05:29’
αρθρο-newpost

«Το χρήμα δεν ήταν ποτέ ο στόχος», υποστηρίζει ο Αλ Πατσίνο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Guardian με αφορμή το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει στο Leeds στις 16 Μαΐου. 

«Το χρήμα δεν ήταν ποτέ ο στόχος», υποστηρίζει ο Αλ Πατσίνο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Guardian με αφορμή το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει στο Leeds στις 16 Μαΐου, όπου 900 «τυχεροί» θα έχουν την ευκαιρία να τον ακούσουν να μιλάει για τη ζωή του, τις εμπειρίες του από την κινηματογραφική καριέρα του και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ο 74χρονος ηθοποιός υποστηρίζει ότι στόχος του δεν ήταν τα χρήματα και ότι όταν ήταν νέος και άνεργος αναγκάστηκε να κοιμηθεί στον δρόμο. «Όμως δεν ήμουν ποτέ υλιστής. Παρ’ όλα αυτά έγινα, ασφαλώς, επειδή ο τρόπος ζωής μου με έχει κάνει σπάταλο!» δηλώνει χαριτολογώντας.
Η διασημότητα είχε και την αρνητική πλευρά της, όμως ο Πατσίνο «έμαθε να ζει χωρίς ανωνυμία», όπως είπε στη συνέντευξή του στην Φρανσίν Κόεν, αποκαλύπτοντας ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει πάει για ψώνια σε παντοπωλείο, ούτε έχει χρησιμοποιήσει το μετρό.

Ο Πατσίνο αφηγήθηκε τη δύσκολη παιδική και εφηβική ηλικία του, την απουσία του πατέρα που εγκατέλειψε την οικογένεια όταν ο ίδιος ήταν μόλις 2 ετών και το πώς αυτό τον ώθησε να είναι υπεύθυνος γονιός για τα τρία παιδιά του. «Τα παιδιά άλλαξαν την προοπτική μου. Πριν αποκτήσω τα τρία που έχω (την 25χρονη Τζούλι και τα 14χρονα δίδυμα Αντόν και Ολίβια) έκανα ό,τι μου κατέβαινε (…) Η ηθοποιία ήταν τα πάντα. Σήμερα, χάρη σ’ αυτά, δεν είναι παρά μόνο ένα μικρό κομμάτι», είπε.

Ο χολιγουντιανός σταρ αποκάλυψε επίσης ότι η δυσκολότερη περίοδος της ζωής του ήταν όταν πέθαναν η μητέρα του και ο παππούς του, ο άνθρωπος που του δίδαξε τη χαρά της δουλειάς. Κατέρρευσε και, όπως λέει, «έχασε τη δεκαετία του ’70» αλλά κατόπιν σταμάτησε το ποτό και επικεντρώθηκε στον κινηματογράφο.

Από μια παραξενιά της τύχης, οι παππούδες του Πατσίνο κατάγονταν από μια κωμόπολη της Σικελίας, το Κορλεόνε. Ο ρόλος που τον καθόρισε, αυτός του Μάικλ Κορλεόνε στον Νονό, πλάι στον Μάρλον Μπράντο, «ήταν ο πιο δύσκολος που έχω παίξει ποτέ», υπογράμμισε, κυρίως επειδή δεν αντιμετώπιζε τον ήρωα σαν γκάνγκστερ αλλά σαν μια αινιγματική προσωπικότητα. Παρ’ όλ’ αυτά, το στούντιο δεν τον ήθελε και βρέθηκε στα πρόθυρα της απόλυσης. Παρέμεινε στην ταινία μόνο επειδή τον εμπιστεύτηκε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα.


σχετικα αρθρα