current views are: 1

27 Απριλίου 2015
Δημοσίευση07:51

Μπακογιάννη: Η προσπάθεια δικαίωσης του Σαμαρά είναι αποτρεπτική και αρνητική για το κόμμα

«Σε αυτές τις 10 ημέρες πρέπει να επιτευχθεί ο έντιμος συμβιβασμός τον οποίο επιθυμούμε. Η κυβέρνηση δεν μιλάει την ίδια γλώσσα με εταίρους» δήλωσε σε υψηλούς τόνους η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

Δημοσίευση 07:51’
αρθρο-newpost

«Σε αυτές τις 10 ημέρες πρέπει να επιτευχθεί ο έντιμος συμβιβασμός τον οποίο επιθυμούμε. Η κυβέρνηση δεν μιλάει την ίδια γλώσσα με εταίρους» δήλωσε σε υψηλούς τόνους η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

Στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ. 

Όπως σημείωσε, η προσπάθεια δικαίωσης του Αντώνη Σαμαρά λειτουργεί αρνητικά και επιβυραντικά για το κόμμα. «Το ότι παραμένει στην ηγεσία του κόμματος είναι αποτρεπτικό. Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με το ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει. Απαραίτητο να ανασυνταχθεί άμεσα η κεντροδεξιά παράταξη».

«Το κόμμα θα έχει σύντομα εκ των πραγμάτων ένα νέο αφήγημα, αν και διαφωνώ με τον όρο. Ως φιλελευθέρο κόμμα πρέπει να ελαφρύνουμε την φορολογία και να εξηγήσουμε στους πολίτες πως θα αυξήσουμε τον πλούτο της χώρας μέσω του ιδιωτικού τομέα» επεσήμανε.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, η κυρία Μπακογιάννη υπογράμμισε: «Σε αυτές τις 10 ημέρες πρέπει να επιτευχθεί ο έντιμος συμβιβασμός τον οποίο επιθυμούμε. Η κυβέρνηση δεν μιλάει την ίδια γλώσσα με εταίρους» εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης πρέπει να παραιτηθεί.

Όπως εξήγησε: «Δεν μπορούμε να εξαγγέλουμε πολιτικές χωρίς αντίκρυσμα. Με τα μεγάλα λόγια δεν πληρώνονται μισθοί και συντάξεις».

Η βουλευτής χαρακτήρισε βαρίδι τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη λέγοντας ότι ναρκισσισμός του εμποδίζει τις διαπραγματεύσεις και τους στόχους της κυβέρνησης καθώς μάλλον δεν ξέρει τι θέλει.

«Αυτό που πρέπει να κάνει ο υπουργός Οικονομικών είναι να παραιτηθεί για να βγάλει και από την δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό. Ο κ. Βαρουφάκης δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, αντίθετα τα υπονομεύει. Σήμερα έχουμε παύση πληρωμών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Είναι στο χέρι του κ. Τσίπρα να κάνει τη συμφωνία, να την εφαρμόσει, όχι Βαρουφάκης Style, ώστε να έχει ροή χρηματοδότηση, τόνισε. Εξάλλου, όπως υποστήριξε, τυχόν παραίτηση κυβέρνησης θα οδηγήσει σε διερευνητικές εντολές. «Υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή που θα διασφαλίσει την παραμονή μας στην ΕE».

Ερωτηθείς για το σενάριο του δημοψηφίσματος, είπε ότι αυτό είναι αδιανόητο.

 


σχετικα αρθρα