Περίμενα αρκετές ημέρες μια καθολική αντίδραση του άθλιου και κατάφορα άδικου δημοσιεύματος της Bild με τα «φορτηγά» λαϊκισμού που καταναλώνονται αμάσητα από το εγχώριο μιντιακό σύστημα. Βέβαια οφείλω να σημειώσω ότι υπήρξαν αρκετές εξαιρέσεις που στηλίτευσαν το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Θα μου πείτε, βεβαίως, καλά το πρώτο ή το χειρότερο δημοσίευμα της συγκεκριμένης εφημερίδας είναι που θα έπρεπε να μας έχει ενοχλήσει; Άλλωστε έχει αναλάβει εργολαβικά την κατασυκοφάντηση της χώρας.

Η απάντηση είναι όχι, ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο είναι! Όμως αυτό που με ενοχλεί είναι η συστηματική προσπάθεια να παρουσιάσουν τη χώρα ως αναξιόπιστη ή ότι λαμβάνει πακτωλό χρημάτων και δεν πληρώνει.

«Τι μας έχει κοστίσει η Ελλάδα μέχρι τώρα;» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα Bild και κάνει έναν απολογισμό με αφορμή την «επέτειο» πέντε χρόνων από την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο…

Όπως σημειώνει, λοιπόν, 215,7 δισ. ευρώ σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με 88 φορτηγά, 40 τόνων το καθένα. Μάλιστα, απεικονίζει τη μεταφορά των χρημάτων με ένα γράφημα, στο οποίο απεικονίζονται τα γεμάτα χρήματα φορτηγά να κινούνται προς την Αθήνα.

«Τα χρήματα τα οποία έχουν δαπανήσει μέχρι τώρα ο δανειστές μας για την Ελλάδα, από την υπαγωγή της στο μηχανισμό στήριξης έως σήμερα, είναι τόσα πολλά που θα μπορούσαν να μεταφερθούν με 88 φορτηγά, βάρους 40 τόνων το καθένα», σημειώνει και συμπληρώνει:

Παρόλα αυτά η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με την πτώχευση, μία χρεοκοπία δεν μπορεί να αποκλειστεί τους επόμενους μήνες».

Και η απάντηση στο ψευδές δημοσίευμα για το οποίο θα περίμενα την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης : Τίποτα δεν σας έχει στοιχίσει η κρίση στην Ελλάδα!

Πρώτον, με στοιχεία του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, το πρόγραμμα δεν διέσωσε την ελληνική οικονομία και, δεύτερον, ότι ακόμη δεν πλήρωσε ούτε ευρώ ο Γερμανός φορολογούμενος γι' αυτό -αντίθετα το γερμανικό Δημόσιο εισέπραξε ήδη 360 εκατομμύρια ευρώ για τόκους από την Αθήνα.

Κι δεν διέσωσε την ελληνική οικονομία γιατί απλώς έσωσε τις Γερμανικές τράπεζες αυτά η Bild τα ξεχνάει! Γιατί αν είχαμε την πολιτική βούληση και αρραγές εθνικό μέτωπο δεν θα πήγαινε ο τότε Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Καστελόριζο αλλά στο Βερολίνο! Και από εκεί θα έπρεπε να ζητήσει βιώσιμη λύση ή θα ανακοίνωνε το κούρεμα των δανείων από γερμανικές και γαλλικές τράπεζες και δεν θα αποδεχόταν την εθνικοποίηση αυτών των χρεών και μάλιστα με αγγλικό δίκαιο. Και όχι ένα μνημόνιο που οδήγησε σε πρόγραμμα εσωτερικής υποτίμησης και ουσιαστικά εκποίησης της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, του δημοσίου αλλά και την ιδιωτική μέσω της υπερφορολόγησης και των έκτακτων χαρατσιών. Ένα πρόγραμμα που ουσιαστικά εξασφάλισε τους δανειστές και καταδίκασε τους έλληνες και την ελληνική οικονομία.

Και επειδή είναι αριθμολάγνοι, ας τους κοιτάξουν στην πραγματική τους διάσταση: Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ 907.623 άνεργοι σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο και δεν λαμβάνουν καμία απολύτως στήριξη από τον ΟΑΕΔ ούτε ως επίδομα ανεργίας ούτε ως επιδότηση απασχόλησης. Μεταξύ αυτών οι 200.000 είναι οι απογοητευμένοι άνεργοι, δηλαδή όσοι βρίσκονται έξω από την αγορά εργασίας με επιλογή τους. Την ίδια ώρα μόλις ο ένας στους 7 παίρνει το επίδομα ανεργίας!

Σημειώνεται ότι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο οι εγγεγραμμένοι και όχι οι πραγματικά άνεργοι στη χώρα μας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΔ (Φεβρουάριος 2015). Ειδικότερα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται σε 1.061.221. Βέβαια ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος και φυσικά πρέπει να υπολογίσουμε και τους ανθρώπους που μεταναστεύουν για βρουν μια καλύτερη τύχη… Και ευτυχώς που υπάρχει ισχυρός ο δεσμός της ελληνικής οικογένειας και από τις πενιχρές συντάξεις – που θέλουν να κόψουν ακόμα περισσότερο- ζει ολόκληρη οικογένεια.

Τα πολλά φορτηγά λαϊκισμού της Bild έχουν ως μοναδικό σκοπό τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδας

Για να ξέρουμε τι λέμε, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα δάνεια που λαμβάνει η χώρα από την Τρόικα και τους ξένους δανειστές δεν έρχονται με νταλίκες! Τα μόνα χρήματα που έρχονται με χρηματαποστολές είναι αυτά που ενισχύουν το τραπεζικό σύστημα και που είναι υποχρέωση της ΕΚΤ αφού αυτή θα έπρεπε να ελέγχει το ισοζύγιο καταθέσεων και χορηγήσεων. Αν αυτό είναι αρνητικό ευθύνεται η ίδια και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της που επέτρεψαν σε ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να κάνουν «παιχνίδι» δανεισμού για να τοκίσουν παραπάνω τα πλεονάσματα τους. Και βέβαια μέσα σε αυτό το «κόλπο» μπήκαν και οι ελληνικές κυβερνήσεις για να εξασφαλίσουν φθηνό δανεισμό. Αυτό, όμως είναι το τίμημα της χωρίς σχέδιο και πρόχειρης αν όχι εγκληματικής νομισματικής ένωσης χωρίς Τραπεζική ενοποίηση. Αλήθεια για αυτό ποιοι θα απολογηθούν;

Από το Μάιο του 2010 η Ελλάδα έως σήμερα η Ελλάδα έχει δανειστεί 230 δισ αλλά επειδή η χώρα έχει εξοφλήσει μερικά από αυτά, τον Μάρτιο του 2015 οφείλαμε στην Τρόικα 205 δισ .

Τα περισσότερα δάνεια εισρέουν στο Υπουργείο Οικονομικών με ενδιάμεσο μεσολαβητή την τράπεζα της Ελλάδος και γίνονται κυρίως με μετατροπές σε διάφορα κρατικά χρεόγραφα σε ρευστό χρήμα μέσα από μηχανισμούς του διεθνούς και εγχώριου τραπεζικού συστήματος και δεν έρχονται με νταλίκες κύριοι της BILD.

Όλο και περισσότεροι, όμως, καταλαβαίνουν ότι η λύσσα κατά μιας όπως λένε χρεωκοπημένης και ξεγραμμένης χώρας δεν γίνεται για να τη σώσουν: Ο πόλεμος εναντίον μια ξένης χώρας συμβαίνει μόνο όταν οι τάξεις με το χρήμα εκτιμούν ότι θα βγάλουν κέρδος από αυτόν.

Τζωρτζ 'Οργουελ