current views are: 4

28 Απριλίου 2015
Δημοσίευση05:10

Βραζιλιάνικο πιλάφι

Ξεπλένουμε το ρύζι πολύ καλά μέσα σε ένα τρυπητό.

Δημοσίευση 05:10’
αρθρο-newpost

Ξεπλένουμε το ρύζι πολύ καλά μέσα σε ένα τρυπητό.

Υλικά

  • 250 gr ρύζι για πιλάφι
  • έναν «σπιτικό» ζωμό λαχανικών ή κότας knorr
  • 500m lνερό
  • 2 κ.σ.β ιτάμ culinesse
  • μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ένα  μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μία τομάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το ρύζι πολύ καλά μέσα σε ένα τρυπητό.

Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο με το βιτάμ Culinesse μέσα σε μέτρια θερμοκρασία.

Αφού περάσει ένα λεπτό, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την τομάτα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συχνά για ακόμη 3 λεπτά.

Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το νερό και τον «Σπιτικό» ζωμό  και ανακατεύουμε.

Μόλις ο ζωμός πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα  και αφήνουμε το ρύζι να βράσει για 15 λεπτά.

Tip: Το βραζιλιάνικο πιλάφι ταιριάζει ιδανικά με ψητά κρεατικά.


σχετικα αρθρα