current views are: 1

27 Απριλίου 2015
Δημοσίευση16:08

Οριστικά σε δίκη οι «32» για τις μίζες των υποβρυχίων

Οριστικά θα κάτσουν στο εδώλιο οι 32 κατηγορούμενοι στην υπόθεση για τις μίζες κατά την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων.

Δημοσίευση 16:08’
αρθρο-newpost

Οριστικά θα κάτσουν στο εδώλιο οι 32 κατηγορούμενοι στην υπόθεση για τις μίζες κατά την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων.

Οριστικά θα κάτσουν στο εδώλιο οι 32 κατηγορούμενοι στην υπόθεση για τις μίζες κατά την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έκανε δεκτό το αίτημα του εμπλεκόμενου και ενός εκ των 32 κατηγορουμένων, Πάνου Γερμανού, της γνωστής εταιρείας «Γερμανός», που ζητούσε να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα.

Ειδικότερα, βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών Αθηνών παραπέμπει να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων, 32 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας Αντώνης Κάντας, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι άλλοτε συνεργάτες του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος και Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού, Αντώνης Χάγιας, ο Γιώργος Νικολάου, ο Πάνος Γερμανός της γνωστής εταιρείας «Γερμανός».

Στο εν λόγω παραπεμπτικό βούλευμα γίνεται εκτενής αναφορά στην σύμβαση του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας με τη γερμανική HDW-Ferrostaal και τις αδιαφανείς πληρωμές που προκύπτει ότι πραγματοποιήθηκαν για την επίτευξή της.

Οι 32, κατά περίπτωση, θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης για κατηγορίες που αφορούν πράξεις δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ οι κατηγορίες σε κάποιες περιπτώσεις αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Οι 32 κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη ποσού, που με όλα τα δεδομένα, ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την έκδοση του επίμαχου βουλεύματος ο Πάνος Γερμανός ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του κ. Γερμανού και έτσι, ισχύει το βούλευμα και παραπέμπονται σε δίκη και τα 32 εμπλεκόμενα πρόσωπα.


σχετικα αρθρα