current views are: 2

27 Απριλίου 2015
Δημοσίευση17:25

Νομοσχέδιο-σκούπα φέρνει η κυβέρνηση για μια «σταγόνα» ρευστότητας

Συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομικών η νέα ομάδα διαπραγμάτευσης, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη να θέτει ως στόχο την άμεση συμφωνία με τους δανειστές.

Δημοσίευση 17:25’
αρθρο-newpost

Συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομικών η νέα ομάδα διαπραγμάτευσης, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη να θέτει ως στόχο την άμεση συμφωνία με τους δανειστές.

Συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομικών η νέα ομάδα διαπραγμάτευσης, με την κυβέρνηση να ετοιμάζει νομοσχέδιοσκούπα για δημοσιονομικά, φόρους, ραδιοσυχνότητες και Δημόσιο, με στόχο να ξεμπλοκάρει τη διαπραγμάτευση και να αποδεσμευθεί τμήμα της δόσης.

Στο τραπέζι της σύσκεψης ήταν προετοιμασία ενός νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η «λίστα Βαρουφάκη» στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, το νομοσχέδιο θα αφορά σε δημοσιονομικά ζητήματα, στη φορολογική διοίκηση, στις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, στη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, στη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κ.ά.
 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος έδωσε το παρών στη σύσκεψη τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι «η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, γιατί όχι και στο τέλος Απριλίου. Αυτό είναι η επιδίωξή μας».

Ερωτηθείς, για τον λόγο σύστασης της ειδικής αυτής ομάδας, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι «οι Ευρωπαίοι έχουν ένα πολυεπίπεδο σύστημα, συμπαγές και μονολιθικό, με Eurogroup, Euro Working Group και τεχνικά κλιμάκια. Σε αυτήν την “πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης” θα εντοπίζουμε θέματα που απαιτούν πολιτικό χειρισμό».

Εκτός του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, στη συνεδρίαση της «ομάδας διαπραγμάτευσης», μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης (υπεύθυνος για την ομάδα), ο υπουργός αναπληρωτής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος (συντονιστής της ομάδας), ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ παραβρέθηκαν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς και ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης.


σχετικα αρθρα