current views are: 2

28 Απριλίου 2015
Δημοσίευση05:39

«Μπλεγμένο» αποτέλεσμα στη Βρετανία βλέπει διάσημος δημοσκόπος

Απίστευτα μπλεγμένο εκλογικό αποτέλεσμα προβλέπει ο Αμερικανός στατιστικολόγος Νέιτ Σίλβερ. 

Δημοσίευση 05:39’
αρθρο-newpost

Απίστευτα μπλεγμένο εκλογικό αποτέλεσμα προβλέπει ο Αμερικανός στατιστικολόγος Νέιτ Σίλβερ. 

Απίστευτα μπλεγμένο εκλογικό αποτέλεσμα προβλέπει ο Αμερικανός στατιστικολόγος Νέιτ Σίλβερ. 

Ο Σίλβερ  ο οποίος χαίρει μεγάλου σεβασμού και πιστώνεται επιτυχείς προβλέψεις για τα αποτελέσματα των δύο πιο πρόσφατων προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πιστεύει ότι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών οι οποίες θα διεξαχθούν στη Βρετανία την 7η Μαΐου πρόκειται να είναι “απίστευτα μπλεγμένο”, μετέδωσε το δημόσιο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Panorama του BBC χθες Δευτέρα, ο Σίλβερ εκτίμησε ότι το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον οδεύει προς το να καταλάβει 283 έδρες και το Εργατικό Κόμμα, η αξιωματική αντιπολίτευση, 270.

Αναμένει ακόμη ότι το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) θα κερδίσει 48 έδρες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 24, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) οκτώ, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) μία και τα λοιπά κόμματα 16 έδρες.

“Αν αυτοί οι αριθμοί επαληθευτούν, οι Τόρις θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα, αλλά οι Εργατικοί με το SNP θα έχουν περισσότερες έδρες. Αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, δεν θα έχουν την πλειοψηφία” στο Ουεστμίνστερ, τόνισε ο Σίλβερ, ο στατιστικολόγος που βρίσκεται πίσω από το γνωστό ιστολόγιο FiveThirtyEight, στο BBC.

“Οι αγορές στοιχημάτων μοιάζουν να θεωρούν ότι σε αυτή την περίπτωση ο Μίλιμπαντ θα είχε περισσότερες εναλλακτικές οδούς, αλλά αυτό θα είναι ένα απίστευτα μπλεγμένο αποτέλεσμα. Εξακολουθεί να υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα όσον αφορά το ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση μετά την 7η Μαΐου”, πρόσθεσε ο Σίλβερ.

 


σχετικα αρθρα