current views are: 1

28 Απριλίου 2015
Δημοσίευση15:08

Θα εκτελεστούν οι εννέα θανατοποινίτες στην Ινδονησία

Εκκληση στις αρχές της Ινδονησίας, να μην προχωρήσουν στην προγραμματισμένη εκτέλεση εννέα θανατοποινιτών, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιον Ζάγκλαντ.

Δημοσίευση 15:08’
αρθρο-newpost

Εκκληση στις αρχές της Ινδονησίας, να μην προχωρήσουν στην προγραμματισμένη εκτέλεση εννέα θανατοποινιτών, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιον Ζάγκλαντ.

Θα εκτελεστούν από τις αρχές της Ινδονησίας οι εννέα καταδικασμένοι (οκτώ εκ των οποίων έιναι ξένοι) σε θάνατο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Η εισαγγελία της Ινδονησίας επιβεβαίωσε ότι θα εκτελεσθούν «μετά τα μεσάνυκτα» (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας).

«Η εκτέλεση των εννέα καταδικασμένων θα πραγματοποιηθεί μετά τα μεσάνυκτα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο γενικός εισαγγελέας Μουχαμάντ Πρασέτιο.

Νωρίτερα, εκκληση στις αρχές της Ινδονησίας, να μην προχωρήσουν στην προγραμματισμένη εκτέλεση, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιον Ζάγκλαντ.

Με δημόσια παρέμβασή του σήμερα, καλεί τις αρχές της Ινδονησίας να μην προχωρήσουν στην εκτέλεση ως πρώτο βήμα κατάργησης της θανατικής ποινής στη χώρα.

Στη συνέχεια, τονίζει ο κ. Ζάγκλαντ, οι αρχές της Ινδονησίας θα πρέπει να επεξεργασθούν και να εφαρμόσουν ένα μορατόριο για την μη εφαρμογή της θανατικής ποινής στη χώρα μέχρι την πλήρη κατάργηση της.

«Η θανατική ποινή είναι μία φοβερή αδικία που θα πρέπει να διορθώσουμε παγκοσμίως», υπογράμμισε ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης, τονίζοντας ότι, μέσα από την Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία «ζώνη» κρατών, όπου δεν εφαρμόζεται η θανατική ποινή και αφορά περίπου 820 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη και στον κόσμο.

 


σχετικα αρθρα