current views are: 1

5 Μαΐου 2015
Δημοσίευση06:28

Εκατοντάδες μετανάστες περισυνελέγησαν στο Αιγαίο

Εκατοντάδες μετανάστες περισυνελέγησαν στο Αιγαίο το πρωί της Τρίτης, σε επτά διαφορετικά περιστατικά, σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Δημοσίευση 06:28’
αρθρο-newpost

Εκατοντάδες μετανάστες περισυνελέγησαν στο Αιγαίο το πρωί της Τρίτης, σε επτά διαφορετικά περιστατικά, σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Εκατοντάδες μετανάστες περισυνελέγησαν στο Αιγαίο το πρωί της Τρίτης, σε επτά διαφορετικά περιστατικά, σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή 46 μετανάστες περισυνελέγησαν σώοι από τη θαλάσσια περιοχή, ανατολικά του Αγαθονησίου και μεταφέρθηκαν στη Σάμο. Οι μετανάστες, νωρίτερα, είχαν σκίσει την πνευστή λέμβο στην οποία επέβαιναν και έπεσαν στη θάλασσα.

Επίσης, σε τρία διαφορετικά περιστατικά στην Κω, βορειανατολικά του νησιού περισυνελέγησαν 42, 24 και 25 μετανάστες. Σε όλες τις περιπτώσεις επέβαιναν σε πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους.

Εξάλλου, 42 μετανάστες εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή ΔΕΗ της Χίου, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής. Νωρίτερα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού είχε εντοπίσει τους μετανάστες που επέβαιναν σε πνευστή λέμβο να κατευθύνονται προς την εν λόγω στην ακτή όπου και αποβιβάστηκαν.

Τέλος, σε δύο διαφορετικά περιστατικά σε θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά της Λέσβου περισυνελέγησαν 50 και 37 άτομα αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Μυτιλήνη και στη δεύτερη στη Μήθυμνα.

 


σχετικα αρθρα