current views are: 3

6 Μαΐου 2015
Δημοσίευση07:58

Αυγή: Χωρίς χρηματοδότηση δεν θα πληρωθούν οι δόσεις

Το στίγμα της κυβερνητικής στάσης προς τους δανειστές, μετά και τις χθεσινές διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, δίνει σήμερα το κύριο άρθρο της εφημερίδας Αυγή. 

Δημοσίευση 07:58’
αρθρο-newpost

Το στίγμα της κυβερνητικής στάσης προς τους δανειστές, μετά και τις χθεσινές διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, δίνει σήμερα το κύριο άρθρο της εφημερίδας Αυγή. 

Το στίγμα της κυβερνητικής στάσης προς τους δανειστές, μετά και τις χθεσινές διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, δίνει σήμερα το κύριο άρθρο της εφημερίδας Αυγή
 
Όπως αναφέρει το άρθρο με τίτλο «Η πολυγλωσσία και οι συνιστώσες των δανειστών» [σ.σ. τη φράση συνιστώσες των δανειστών «επικοινώνησε» για πρώτη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στο πρώτο briefing της Δευτέρας], «από τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου και επί δυόμισι μήνες η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους δανειστές». 
 
Η εφημερίδα τονίζει πως η Αθήνα έχει κάνει «όσες υποχωρήσεις μπορούσε» και «κατέθεσε λίστες επί λιστών με μεταρρυθμίσεις, μέτρα, πολιτικές -όλα κοστολογημένα-, προσκρούοντας όμως κάθε φορά τη μια στα τεχνικά κλιμάκια, την άλλη στα πολιτικά κλιμάκια, την παράλλη στα ηγετικά κλιμάκια των δανειστών, οι οποίοι, μέσα από τους τερατωδών διαστάσεων και δυνατοτήτων μηχανισμούς μίντια και επικοινωνίας, μας έλεγαν ότι φταίνε οι Έλληνες και εν προκειμένω φταίνε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Λαφαζάνης, το πουκάμισο του Βαρουφάκη».
 
Η εφημερίδα υποστηρίζει πως «πίσω από όλη αυτή την αντάρα βρίσκονται οι διαφωνίες των δανειστών μεταξύ τους. Άλλες οι προτεραιότητες του ΔΝΤ, άλλες της Κομισιόν, άλλες της ΕΚΤ και άλλες της ομάδας των σμπίρων του κ. Σόιμπλε. Δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους».
 
Το κύριο άρθρο της Αυγής καταλήγει με μια προειδοποίηση: «Τα ψέματα τέλειωσαν, ο Μάιος προχωράει, η Αθήνα έχει διαμηνύσει και οι δανειστές γνωρίζουν ότι, εάν δεν υπάρξει χρηματοδότηση, δεν θα πληρωθούν οι επόμενες δόσεις -και αυτό είναι πλέον αντικειμενικό και όχι μπλόφα. Το μπαλάκι είναι πλέον σ’ αυτούς».

σχετικα αρθρα