current views are: 2

6 Μαΐου 2015
Δημοσίευση19:47

Οι δελφίνοι δίνουν ισχυρό παρών στη Βουλή – Ο Αβραμόπουλος στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Αντιπολιτευτικές στροφές ανεβάζει η ΝΔ, η μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί στη Βουλή, όπου αυτή την εβδομάδα συζητούνται τρία νομοσχέδια, των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αθλητισμού και Παιδείας.

Δημοσίευση 19:47’
αρθρο-newpost

Αντιπολιτευτικές στροφές ανεβάζει η ΝΔ, η μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί στη Βουλή, όπου αυτή την εβδομάδα συζητούνται τρία νομοσχέδια, των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αθλητισμού και Παιδείας.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Αντιπολιτευτικές στροφές ανεβάζει η ΝΔ, ενώ η μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί στη Βουλή, όπου αυτή την εβδομάδα συζητούνται τρία νομοσχέδια, των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αθλητισμού και Παιδείας.

Παράλληλα την Πέμπτη στη Χαλκιδική στο συνέδριο της ΚΕΔΕ εκτός απο τον Πρόεδρο της ΝΔ έχουν προσκληθεί επίσης ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ παρών σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι και ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος

Το συνέδριο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς γίνεται στη σκιά των κρίσιμων εξελίξεων στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές και την ώρα που τα αποθεματικά από τα Ταμεία των Δήμων έχουν δεσμευτεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ όπως σχολίαζαν κοινοβουλευτικά στελέχη στο newpost.gr, θεωρείται μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Πατούλη η συγκέντρωση των πολιτικών αρχηγών του συνταγματικού τόξου στο συγκεκριμένο συνέδριο.

Τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ έχουν αποφασίσει να δώσουν ισχυρό παρών στη Βουλή, τα οποία έχουν αποστασιοποιηθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από τη σημερινή ηγεσία ή ακόμη στηρίζουν μέχρι σήμερα, μην κρύβοντας όμως τις φιλοδοξίες τους για την επόμενη μέρα της παράταξης.

Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Βασίλης Κικίλιας και άλλοι κορυφαίοι βουλευτές της ΝΔ έχουν δώσει ήδη το στίγμα τους με παρεμβάσεις τους στο κοινοβουλευτικό πεδίο, αντιπαρατιθέμενοι με την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Τα στελέχη αυτά πάντως, αν και βρίσκονται τα περισσότερα σε ανοικτή γραμμή μεταξύ τους, έχουν αποφασίσει να περιμένουν πρώτα την κατάληξη της διαπραγμάτευσης και τον Ιούνιο και στη συνέχεια να προχωρήσουν στις πρωτοβουλίες που έχουν σχεδιάσει.

Προς το παρόν, συνεργάτες των στελεχών αυτών συναντώνται με απλά μέλη της ΝΔ, χαμηλόβαθμα στελέχη και παράγοντες του κομματικού μηχανισμού προκειμένου να διαμορφώσουν συμμαχίες και στη βάση της παράταξης, ενώ στο τραπέζι υπάρχει ακόμη η συζήτηση για το αν οι κινήσεις που σχεδιάζονται αφορούν την επανεκκίνηση της ΝΔ ή τη δημιουργία μιας νέας παράταξης. Και όλα αυτά βέβαια με το βλέμμα στραμμένο στην Παναγή Κυριακού και στο τι θα πράξει ο Κώστας Καραμανλής.


σχετικα αρθρα