current views are: 3

11 Μαΐου 2015
Δημοσίευση13:20

Ντάισελμπλουμ: Το δημοψήφισμα θα το αποφασίσουν οι έλληνες πολιτικοί (Βίντεο)

Δεν θα έχουμε τελική συμφωνία σήμερα στο Eurogroup επανέλαβε ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ προσερχόμενος στην συνεδρίαση. 

Δημοσίευση 13:20’
αρθρο-newpost

Δεν θα έχουμε τελική συμφωνία σήμερα στο Eurogroup επανέλαβε ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ προσερχόμενος στην συνεδρίαση. 

Δεν θα έχουμε τελική συμφωνία σήμερα στο Eurogroup επανέλαβε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στην συνεδρίαση. 

«Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη, δεν περιμένει το Eurogroup για να λάβει αποφάσεις και δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα, διευκρίνισε στις δηλώσεις του, ενώ εξήγησε ότι στη συνεδρίαση αφορά στο τι πρόοδος έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, πρόσθεσε πως περιμένει να ακούσει τι έχουν να πουν οι εκπρόσωποι των θεσμών σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί, αλλά και το τι θα πρέπει «να αναμένουμε για τις επόμενες εβδομάδες». Όπως ανέφερε, στη σημερινή συνεδρίαση δεν υπάρχει κάποιο τελικό αποτέλεσμα το οποίο μπορούν να συζητήσουν οι Υπ.Οικ της Ευρωζώνης και ο στόχος θα είναι να αποτιμήσουν τη μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σημείωσε πάντως, πως φαίνεται οι διαπραγματεύσεις να είναι σε πιο θετική κατεύθυνση από την προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει η πολιτική βούληση, έτσι ώστε να μπει η Ελλάδα και πάλι στο δρόμο της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Ερωτηθείς εάν το σημερινό Eurogroup μπορεί να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος ρευστότητας της Ελληνικής οικονομίας, απάντησε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι απολύτως ανεξάρτητη και το Eurogroup σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να στείλει σήμα στην ΕΚΤ για το τι θα κάνει.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, πρόσθεσε επίσης πως η Ελλάδα κάνει χρήση αυτή τη στιγμή της ευελιξίας που της εχει προσφερθεί σχετικά με το πρόγραμμα, κάνοντας νέες προτάσεις μεταρρυθμίσεων, οι οποίες όμως πρέπει να είναι οικονομικά βιώσιμες.

Ο επικεφαλής του Eurogroup επεσήμανε πως σε πολιτικούς όρους η προθεσμία για την Ελλάδα είναι το τέλος Ιουνίου, ωστόσο υπάρχει ήδη σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος και στις εκταμιεύσεις.

Σχετικά με τα σενάρια για το δημοψήφισμα, τόνισε ότι αυτό είναι απόφαση των ελλήνων πολιτικών. 


σχετικα αρθρα