current views are: 1

11 Μαΐου 2015
Δημοσίευση17:32

Βουλή: «Πράσινο» για τον διορισμό νέου διοικητή στον ΟΓΑ

Αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον διορισμό του Αθανάσιου Μπακαλέξη ως διοικητή του ΟΓΑ.

Δημοσίευση 17:32’
αρθρο-newpost

Αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον διορισμό του Αθανάσιου Μπακαλέξη ως διοικητή του ΟΓΑ.

Αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον διορισμό του Αθανάσιου Μπακαλέξη ως διοικητή του ΟΓΑ.

Θετικά ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ και το ΠΑΣΟΚ και αρνητικά η ΝΔ. Παρών δήλωσαν η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, λευκό το ΚΚΕ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης αφού ευχαρίστησε τον τέως διοικητή του ΟΓΑ, Ξενοφώντα Βεργίνη για την καλή συνεργασία που είχαν το τελευταίο τρίμηνο, παρουσίασε τον προτεινόμενο για τη θέση του διοικητή του Οργανισμού, Αθανάσιο Μπακαλέξη.

Ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι ο υποψήφιος έχει τα τυπικά αλλά και τα ουσιαστικά προσόντα μετά από σχεδόν 35 χρόνια στον ΟΓΑ (έχει διατελέσει και γενικός διευθυντής του Οργανισμού) και τόνισε ότι μπορεί να βοηθήσει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιος Πετράκος διαπίστωσε ότι ο κ. Μπακαλέξης, και βάσει του βιογραφικού του, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητά του.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Τραγάκης απευθυνόμενος στον κ. Στρατούλη υποστήριξε, ότι παρά τα καλά του λόγια για τον απερχόμενο πρόεδρο, φέρθηκε άκομψα καθώς ανακοίνωσε τον νέο υποψήφιο πριν παραιτηθεί ο κ. Βεργίνης και ενώ ο τελευταίος είχε θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του αναληρωτή υπουργού. Εξάλλου έθεσε το θέμα της προσέλκυσης νέων αγροτών στον ΟΓΑ.

Ο βουλευτής της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος ευχήθηκε στον κ. Μπακαλέξη «καλή επιτυχία στο έργο σας» και δήλωσε ότι ψηφίζει «παρών».

Ο βουλευτής του του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης δήλωσε «παρών» και εξήγησε ότι η ψήφος του έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου ρώτησε σχετικά με τη στελέχωση του Οργανισμού και τις καθυστερήσεις στην ασφαλιστική ενημερότητα. Όπως είπε ψηφίζει «λευκό» όχι για το πρόσωπο αλλά για την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία παρέλαβε μια αντιλαϊκή πολιτική, την οποία δεν αλλάζει και ετοιμάζεται να τη συνεχίσει παρουσιάζοντας την ως επιτυχία της διαπραγμάτευσης.

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε ότι ψηφίζει θετικά και καυτηρίασε τη στάση της ΝΔ που ενώ επαινεί τον προτεινόμενο τον καταψηφίζει. Το ίδιο τόνισε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος επισήμανε ότι ο κ. Μπακαλέξης ήταν «υπάλληλος συνεπής και δουλευταράς» και τον κάλεσε να μεριμνήσει για τα καφενεδάκια που είχαν οι αγρότες στα χωριά (τους είχαν ζητήσει να ασφαλιστούν στο ΤΕΒΕ). Τόνισε ότι «θέλουμε χρηστή διοίκηση με ευαισθησία» και τάχθηκε «υπέρ» αλλά, όπως σημείωσε «θέλω σε έξι μήνες να μου πείτε καλά νέα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας εκφράστηκε θετικά για τον υποψήφιο και ρώτησε μεταξύ άλλων αν το PSI είχε επιπτώσεις στον ΟΓΑ. Στο ερώτημα αυτό ο κ. Μπακαλέξης επισήμανε ότι υπήρξε μια σημαντική απώλεια.

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης επισήμανε ότι ο ΟΓΑ υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια θύμα των μειωμένων προϋπολογισμών και σημείωσε ότι η προτεινόμενη διοίκηση καλείται να διαχειριστεί τον μειωμένο προϋπολογισμό σε μια κρίσιμη στιγμή.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης επισήμανε ότι ενώ ο υποψήφιος τοποθετήθηκε στη θέση του γενικού διευθυντή του ΟΓΑ το 2008 επί ΝΔ, τώρα η κυβέρνηση δεν επέλεξε να προτείνει στον απερχόμενο πρόεδρο να παραμείνει (ακόμα κι αν, όπως είπε, ο τελευταίος δεν θα δεχόταν) και σημείωσε ότι με αυτό το σκεπτικό ψηφίζει κατά.


σχετικα αρθρα