current views are: 4

27 Μαΐου 2015
Δημοσίευση05:05

Ριγανάτα πατατοκεφτεδάκια

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο, αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε κι όσο ακόμη είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε σε ένα μεγάλο μπολ με το πιρούνι.

Δημοσίευση 05:05’
αρθρο-newpost

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο, αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε κι όσο ακόμη είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε σε ένα μεγάλο μπολ με το πιρούνι.

Κλασικό πιάτο της εποχής του Τσελεμεντέ, τα κεφτεδάκια που έφτιαχνε κάθε μαμά που σεβόταν τον “μαγειρικό” της εαυτό στα γιορτινά της τραπέζια της δεκαετίας του ’70, κάπου ξεχάστηκαν στη δίνη του χρόνου. Ωστόσο, είναι τόσο απλά και νόστιμα, που τους αξίζει ένα θριαμβευτικό come back.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζάνι φέτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια
  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 2 κουτ. γλυκού κοφτά ξερή
  • λίγο μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο, αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε κι όσο ακόμη είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε σε ένα μεγάλο μπολ με το πιρούνι.

Προσθέτετε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά, κατά προτίμηση με το χέρι σας. Αφήνετε τη ζύμη να σφίξει για 15 περίπου λεπτά στο ψυγείο κι ύστερα πλάθετε κεφτεδάκια-λιγάκι πλακουτσωτά.

Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα κατσαρόλι. Μόλις κάψει, τηγανίζετε τα κεφτεδάκια κι από τις δυο πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν. Δεν φεύγετε ούτε στιγμή από πάνω τους γιατί χρειάζονται ελάχιστο τηγάνισμα.Τα βγάζετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε σε πιατέλα ή πιάτα.

Tips
-Mε μια πράσινη σαλάτα γίνονται ένα ωραιότατο πρόχειρο γεύμα.
-Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κοτόπουλο βρασμένο, ψιλοκομμένο ζαμπόν ή σοταρισμένο μπέικον.
-Αν δεν σας αρέσει η ρίγανη μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μαϊντανό ή θυμάρι φρέσκο ή ξερό.


σχετικα αρθρα