Μπακαλιάρος σε κουρκούτι ούζου
Βγάζετε τον μπακαλιάρο από το νερό και τον τοποθετείτε σε διπλό απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει εντελώς.
Βγάζετε τον μπακαλιάρο από το νερό και τον τοποθετείτε σε διπλό απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει εντελώς.
Υλικά
- 2 φιλέτα μπακαλιάρου ολόκληρα (υπάρχουν και ξαλμυρισμένα)
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 3-4 κουταλιές της σούπας ούζο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βγάζετε τον μπακαλιάρο από το νερό και τον τοποθετείτε σε διπλό απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει εντελώς. Κατόπιν ετοιμάζετε το κουρκούτι ως εξής: διαλύετε μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα. Βυθίζετε στο μείγμα αυτό τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου μέχρι να αποκτήσουν και από τις δύο πλευρές χρυσοκίτρινο χρώμα. Μεταφέρετε τον μπακαλιάρο σε μια πιατέλα στην οποία έχετε στρώσει απορροφητικό χαρί. Σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντάς τον με σκορδαλιά ή μιά ωραία χωριάτικη σαλάτα.
ολες οι ειδησεις
- Χαμός μεταξύ Αντώναρου – Στέφου στην εκπομπή One Talk: «Είστε ακροδεξιός» – «Γίνατε Συριζαίος της πλάκας τώρα στα γεράματα»
- Γάζα: Άγριο λιντσάρισμα σε πατέρα ομήρου της Χαμάς (Πολύ σκληρό βίντεο)
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Αυτές είναι οι «κίτρινες κάρτες» για την κυβέρνηση – Σαρώνουν εγκληματικότητα και διαφθορά
- Europa Conference League: Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ – Γνώρισε δεύτερη ήττα στην Τούμπα από την Μπριζ και είπε αντίο στη διοργάνωση (Βίντεο)
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr