current views are: 1

23 Μαΐου 2015
Δημοσίευση06:05

Μπακαλιάρος σε κουρκούτι ούζου

Βγάζετε τον μπακαλιάρο από το νερό και τον τοποθετείτε σε διπλό απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει εντελώς.

Δημοσίευση 06:05’
αρθρο-newpost

Βγάζετε τον μπακαλιάρο από το νερό και τον τοποθετείτε σε διπλό απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει εντελώς.

Υλικά

  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου ολόκληρα (υπάρχουν και ξαλμυρισμένα)
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ούζο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βγάζετε τον μπακαλιάρο από το νερό και τον τοποθετείτε σε διπλό απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει εντελώς. Κατόπιν ετοιμάζετε το κουρκούτι ως εξής: διαλύετε μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα. Βυθίζετε στο μείγμα αυτό τα κομμάτια του μπακαλιάρου. 

Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου μέχρι να αποκτήσουν και από τις δύο πλευρές χρυσοκίτρινο χρώμα. Μεταφέρετε τον μπακαλιάρο σε μια πιατέλα στην οποία έχετε στρώσει απορροφητικό χαρί. Σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντάς τον με σκορδαλιά ή μιά ωραία χωριάτικη σαλάτα. 


σχετικα αρθρα