current views are: 3

24 Μαΐου 2015
Δημοσίευση05:55

Παραδοσιακό Κυριακάτικο μοσχαράκι με κολοκυθάκια

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το με το μισό λάδι να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά

Δημοσίευση 05:55’
αρθρο-newpost

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το με το μισό λάδι να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε 4-5 μερίδες
  • 1 – 1,2 κιλό κολοκυθάκια μικρά
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 κρασοπότηρο λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • αλατοπίπερο
  • 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε μέτρια-μικρά κομμάτια
  • χυμός ντομάτας (ή πελτές αραιωμένος σε λίγο νερό)

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το με το μισό λάδι να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά

Προσθέστε και το κρέας αφού το πλύνετε, και αφήστε το να ροδίσει από όλες τις πλευρές, γυρνώντας τακτικά. Προσοχή μην το τρυπήσετε με πηρούνι.

Μόλις το κρέας έχει ροδοκοκκινίσει, βάλτε πιπέρι, προσθέστε λίγο νερό και κλείστε την κατσαρόλα ή τη χύτρα σας ώστε να μαγειρευτεί καλά (στη χύτρα 30 λεπτά φθάνουν).

Όταν το κρέας είναι έτοιμο, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αλάτι, κουνήστε τη χύτρα καλά και αφήστε τα κολοκυθάκια να βράσουν με το ζουμί του φαγητού. Στη χύτρα δε χρειάζεται να προσθέσετε άλλο νερό και αρκούν άλλα 10 λεπτά βράσιμο (μόλις σηκωθεί η βαλβίδα να κλείσετε το μάτι και να αφήσετε το σκεύος επάνω).

Είναι η κατάλληλη εποχή για αυτό το νόστιμο κυριακάτικο φαγάκι, τώρα που τα κολοκυθάκια είναι φρέσκα, μικρά και φτηνά.


σχετικα αρθρα