current views are: 1

21 Μαΐου 2015
Δημοσίευση13:28

Φυλάκιση για τον 22χρονο «δράκο» του Facebook

Στην φυλακή οδηγείται τελικά ο 22χρονος που κατηγορήθηκε και απολογήθηκε για παιδική πορνογραφία.

Δημοσίευση 13:28’
αρθρο-newpost

Στην φυλακή οδηγείται τελικά ο 22χρονος που κατηγορήθηκε και απολογήθηκε για παιδική πορνογραφία.

Στην φυλακή οδηγείται τελικά ο 22χρονος που κατηγορήθηκε και απολογήθηκε για παιδική πορνογραφία.

Η προφυλάκιση του 22χρονου διατάχθηκε μετά από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που συνεδρίασε ύστερα από διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του ανάμεσα σε ανακριτή και Εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισης ή όχι του κατηγορουμένου.

Ο 22χρονος, που συνελήφθη στις 14 Μαΐου για υπόθεση παιδικού πορνογραφικού υλικού που αποσπούσε από ανήλικες μέσω του Facebook, απολογήθηκε για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις των διατάξεων περί «Πορνογραφίας Ανηλίκων» και «Πορνογραφικών Αναπαραστάσεων Ανηλίκων», τελεσθείσες μέσω διαδικτύου.

Ανακριτής και Εισαγγελέας διαφώνησαν μετά τις εξηγήσεις του κατηγορουμένου ως προς την ποινική μεταχείριση του, με τον δικαστικό λειτουργό να τάσσεται υπέρ του κατ’ οίκον περιορισμού του και τον Εισαγγελέα να κρίνει ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

Η διαφωνία λύθηκε με βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου, μέχρι την κρίση του οποίου ο νεαρός βρισκόταν φρουρούμενος στο σπίτι του, το οποίο διατάσσει την προφυλάκιση του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής ζήτησε την ευνοϊκότερη της φυλάκισης μεταχείριση του 22χρονου αποδεχόμενος την άποψη που προέβαλε ο κατηγορούμενος ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι τα θύματά του ήταν ανήλικες. Η γνώμη του Εισαγγελέα ήταν πως ο νεαρός είχε πλήρη για την ηλικία των κοριτσιών και για τον λόγο αυτό ζήτησε την φυλάκιση του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, μέλος γνωστής εύπορης οικογένειας που ασχολείται με εμπόριο αθλητικών ειδών, φέρεται μέσω της σελίδας του στο Facebook να υπέκλεπτε φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών 13 έως 15 ετών, τις οποίες δημοσιοποιούσαν στις σελίδες τους.

Στην συνέχεια με το υλικό αυτό και μέσω μοντάζ δημιουργούσε βίντεο πορνογραφίας μοντάροντας τα πρόσωπα των κοριτσιών πάνω σε αυτά πρωταγωνιστριών πορνό.

 


σχετικα αρθρα