current views are: 2

22 Μαΐου 2015
Δημοσίευση12:00

Ομορφιές στο Ραδιομέγαρο;

Θα τοποθετηθούν άραγε στελέχη που θα ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων;

Δημοσίευση 12:00’
αρθρο-newpost

Θα τοποθετηθούν άραγε στελέχη που θα ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων;

Θα τοποθετηθούν άραγε στελέχη που θα ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων;

Όσο περνούν οι μέρες και δεν μπαίνει σε δρόμο η ΕΡΤ, τόσο αυξάνονται οι κάθε είδους διαρροές. Οι πάσης φύσεως φημολογίες, που προκαλούν από απλή ταραχή ως νευρικό κλονισμό στους ενδιαφερόμενους. Και πάνω απ’ όλα στους εργαζόμενους της (παλιάς και νέας) ΕΡΤ, που αναρωτιούνται τι συμβαίνει και ποιος θα τους ενημερώσει επιτέλους.

Πάρτε για παράδειγμα τις επιτελικές θέσεις στην Αγία Παρασκευή. Έχουμε ακούσει το όνομα του Σταύρου Καπάκου για τη διεύθυνση ειδήσεων και αν εξαιρέσει κανείς κάποιες αναμενόμενες γκρίνιες από αναμενόμενες πηγές, δεν υπήρξαν αντιδράσεις ή διαφωνίες. Τώρα όμως ακούγεται ότι θα ανάψει μια φωτιά στη Μεσογείων, που ενδέχεται να εξελιχθεί σε πυρκαγιά.

Αιτία η πληροφορία που κάνει εδώ και λίγη ώρα τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων και θέλει τα καινούρια «κουμάντα» στο Ραδιομέγαρο να προωθούν για γενικό δερβέναγα της ενημέρωσης ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης τους. Το οποίο πρόσωπο, αφενός έχει καταγράψει μια αξιομνημόνευτη πορεία στον χώρο της δημοσιογραφίας, αφετέρου όμως έχει στενοχωρήσει αρκετούς συναδέρφους στα media που υπηρέτησε.

Και αυτό γιατί, την υπογραφή του έφεραν μια σειρά από απομακρύνσεις δημοσιογράφων. Ένα γεγονός που έχει δημιουργήσει σημαντικό άγχος στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καθώς φοβούνται ότι η παράδοση μπορεί να συνεχιστεί. Ιδίως από τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμη σαφής δέσμευση για διατήρηση όλων των λειτουργιών της εταιρείας.